Bílá škodovka zřejmě mířila do ulice Lublaňská, která se před pěší zónou stáčí doprava. Řidič však nezabrzdil a podle svědků rychlostí kolem šedesáti kilometrů v hodinu prorazil sloupek a najel do procházející dvojice a naboural do prodejny pekařství Paul, která je na rohu.

„Vypadalo to, jako kdyby řidič zkolaboval nebo měl třeba epileptický záchvat,“ řekl serveru iDnes coby svěděk taxikář, který nehodu viděl. Auto prý „řvalo“, jako kdyby v té rychlosti jel na jedničku. Řidič nabouraného auta byl sám zraněn a musel být převezen do nemocnice. Svědci na místě hovořili o tom, že se jednalo o vůz alternativní taxislužby a v době nehody jela s mužem v autě ještě mladá žena. Ta vyvázla bez zranění.

Že se jednalo skutečně o záchvat, potvrdila ráno pražská záchranka. „Řidič byl po záchvatu křečí, měl poraněné horní i dolní končetiny,“ uvedli na Twitteru s tím, že celkem bylo ošetřeno pět lidí - dvě osoby z nabouraného auta a tři chodci.  „Všichni byli při vědomí a mimo ohrožení života. Jeden chodec utrpěl úraz hlavy a obou dolních končetin, zbytek pacientů lehčí poranění,“ uvedla záchranka.

Na místo se sjeli také hasiči a policisté. „Hodinu po půlnoci zasahovala centrální stanice v Jugoslávské ulici na Vinohradech u dopravní nehody osobního automobilu do vstupu prodejny. Po zadokumentování Policií ČR jsme vůz vyprostili a zasypali uniklé provozní kapaliny. Do péče záchranné služby byly předány 2 osoby,“ uvedla mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská. 

Policejní mluvčí Violeta Siřišťová potvrdila slova záchranky. „S největší pravděpodobností se jednalo o zdravotní indispozici. Bylo zraněno pět osob, dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní,“ uvedla s tím, že policisté se okolnostmi nehody zabývají. 

Video
Video se připravuje ...

Záběry z nehody v Bratislavě