„Na příkaz soudce jeli policisté zatknout muže v celostátním pátrání. Na zvonění policistů u jeho bytu otevřela spolubydlící. Hhledanému se ještě předtím podařilo zmizet přes balkon na střechy přilehlých domů,“ uvedl mluvčí policie David Chaloupka.

Pomohli hasiči

Policisté se okamžitě za ninjou vydali. „Marně ho přitom vyzývali, aby se vzdal,“ zdůraznil Chaloupka. Ničema se dostal až na střechu kostela, kde policistům zmizel, když prolezl dovnitř vikýřem.

Video
Video se připravuje ...

Ozbrojený zločinec se v Brně před policisty ukrýval v kostele. Policie ČR

Pro případ, že by se darebák, chtěl stejným místem vracet, povolali si raději na pomoc hasičskou plošinu a začali kostel důkladně pročesávat. Nakonec se dostali až na půdu, do těžko přístupných prostor.

Měl tam varnu

„Systematickým prohledáváním se pronásledovatelům podařil nalézt nejprve batoh a krátce potom i samotný muž. Pod hrozbou střelné zbraně jej policisté na místě spoutali,“ pokračoval mluvčí policie.

Až poté policisté zjistili, jakým arzenálem zločinec disponoval. „Měl u sebe nůž, dva boxery a nabitou pistoli,“ dodal Chaloupka.

V bytě potom policisté našli chemikálie a varné sklo k výrobě drog. Původně zamýšlené zatčení tak narostlo o trestné činy nedovolené ozbrojování a výrobu omamných a psychotropních látek.

Fotogalerie
11 fotografií