Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Štěpánka Fingerhutová z Nagana: Táta mi oblékal dres Jardy Jágra a přivedl mě k hokeji

Video se připravuje ...
VIDEO: videohub
23. února 2023 | 06:00

Štěpánce Fingerhutové je teprve šestadvacet, takže v době, kdy naši hokejisté přivezli zlato z Nagana, teprve začínala chodit, ale hokej a právě toto vítězství zažívala se svým tatínkem. V novém filmu Děti Nagana, který právě vešel do kin, hraje puberťačku, což jí, přestože z tohoto věku dávno vyrostla, zbaštíte i s navijákem.

Vrátila se mi spousta vzpomínek, až jsem se bála, že už jsem moc stará na to, abych to hrála. Ale tím, že mě Dan oslovil, četla jsem scénář, hrozně se mi to líbilo. A když už tu roli víceméně napsal na mě, tak jsem neváhala a chtěla jsem si ji zahrát. Ale je fakt, že už to mám pár let s odstupem,“ smála se Štěpánka, která si to se svým mladistvým vzhledem může dovolit.

Přestože atmosféru výhry v olympijských hrách si tak úplně nepamatuje, díky tatínkovi miluje hokej dodnes a fandí prý víc než její přítel. „Já si Nagano nepamatuji, ale můj tatínek byl velký hokejový fanda, takže co se týká mých vzpomínek od pěti šesti let, tak opravdu máme třeba fotografie, kde já jsem v dresu Jardy Jágra a mám pomalovaný obličej, a pamatuju si některé zápasy v O2 Areně. Takže k hokeji jsem měla vztah, ačkoli jsem nezažila konkrétně Nagano. Možná jsem se radovala v postýlce, nevím, byly mi dva, ale jinak mám hokej moc ráda a vždycky mě k tomu táta vedl.“

Ve videorozhovoru se ještě dozvíte, jaký byl její první polibek a jestli je tak dobrá na matiku i v reálném životě jako ve filmu!

Video se připravuje ...