Podvodník, kterého pražští policisté odhalili, není žádným nováčkem - za stejné prohřešky už ho soud v minulosti potrestal. Zjevně ale ne dost, muž totiž s trestnou činností pokračoval. 

Policisté šetřením nejprve prověřili stopu podezřelého v kyberprostoru a následně na účtech, které používal. Prověřením účtů bylo zjištěno, že muž nezaložil jenom jeden, ale má jich několik. Z nich byl následně vytvořen seznam potenciálních poškozených, kdy byla nahlášena asi jen pětina podvodů,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Podle ní muž během pěti měsíců podal 182 inzerátů, použil 61 falešných e-mailových adres a užil 89 telefonních čísel v 12 telefonních zařízeních.

Jelikož byl obviněný v posledních třech letech odsouzen, hrozí mu až pětiletý pobyt za mřížemi. „V současné době se již nachází ve výkonu trestu odnětí svobody,“ dodala mluvčí. Policie nabádá veřejnost k opatrnosti při nakupování přes internet. Lidé by podle ní neměli platit za zboží předem a raději si připlatit za dobírkovou službu.

Fotogalerie
3 fotografie