Místo metra cestující sveze náhradní tramvajová linka XC od hlavního nádraží z Opletalovy ulice přes zastávky Masarykovo nádraží, Bílá labuť, Vltavská a Strossmayerovo náměstí na Výstaviště. Linka číslo 36 v trase Zvonařka - I. P. Pavlova - Karlovo náměstí - Václavské náměstí - Masarykovo nádraží - Bílá labuť - Vltavská - Výstaviště - Nádraží Holešovice bude pokračovat ve dvou možných variantách, buď jako linka číslo 12 směr Sídliště Barrandov, nebo přes Kobylisy a Ládví na Sídliště Ďáblice. Odklonem přes zastávku Nuselské schody do obratiště Náměstí Bratří Synků pojede tramvajová linka 23, změní se také umístění některých tramvajových zastávek.

Stanice Florenc byla zprovozněná pod tehdejším názvem Sokolovská v roce 1974. Její monolitická stropní deska má rozlohu asi 4000 metrů čtverečních a rozkládá se pod křižovatkou ulic Křižíkova a Ke Štvanici. S opravou začal dopravní podnik loni na jaře, nosníky a samotnou desku je nutné vyměnit kvůli jejich korozi. Kvůli tomu bylo letos po jedné víkendové výluce v lednu, únoru a březnu, v květnu bude ještě jedna. O Velikonocích metro na trase C mezi Vltavskou a I. P. Pavlova nejezdilo kvůli výměně dřevěných pražců za betonové.

Výměna pražců je pak také plánována v úseku Muzeum-Pražského povstání. Práce se uskuteční od 1. do 10. července a také v tomto případě bude zavedena náhradní doprava. Poslední letošní výměna se uskuteční od 17. do 19. listopadu mezi Vltavskou a I. P. Pavlova.

Fotogalerie
18 fotografií