Informaci o nemoci královny Velké Británie potvrdil v pondělí Buckinghamský palác. „Poté, co se u ní rozvinuly příznaky podobné nachlazení, vyšel Její výsosti královně manželce pozitivní test na covid. S politováním proto musí pro tento týden zrušit svá veřejná vystoupení a upřímně se omlouvá všem, kdo se jich měli účastnit,“ stojí v prohlášení. Změny v rozvrhu krále pro následující týden zatím nejsou známy. 

Královně je přitom už 75 let, a podobnou nákazu proto není radno brát na lehkou váhu. Podle webu BBC je ale navzdory nemoci v dobrém rozpoložení a snaží se odpočívat.

Není to poprvé, co se navzdory přísným bezpečnostním opatřením královna nakazila. Naposledy prodělala covid-19 skoro přesně před rokem, loni v únoru. Pozitivní test měl tehdy i král Karel III. (74), tenkrát ještě princ Charles. 

„Její královské výsosti vévodkyni z Cornwallu vyšel pozitivní test na covid-19, a uzavřela se proto do izolace,“ informoval palác 14. února 2022 s tím, že má Camilla za sebou tři dávky očkování. S Karlem III. oba vždy apelovali na občany, aby se nechali očkovat.

Ani vakcína jí ale bohužel zcela nepomohla a s nemocí bojovala dlouhé týdny. „Už jsou to tři týdny a stále se toho nemůžu zbavit. Možná mi náhle selže hlas nebo budu kašlat,“ omlouvala se předem na setkání s profesionálními veslařkami po první nákaze. Nezbývá než doufat, že tentokrát nemoc Camillu potrápí co nejméně. 

Video
Video se připravuje ...

Jak bude vypadat korunovace prince Charlese? Videohub

Fotogalerie
136 fotografií