Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Na doživotí: Kott s Kutílkem během 26 hodin zavraždili čtyři lidi! Prozradilo je ukradené autíčko

Autor: VaB - 
15. února 2023
05:00

Bestie s touhou zabíjet. Josef Kott a Michael Kutílek jsou prvními sériovými vrahy, které polistopadová kriminalistika zná. K zabití čtyř lidí jim v roce 1990 stačilo pouhých 26 hodin. Vraždili hlavně proto, že po propuštění z vězení potřebovali peníze. Stačilo jen málo a dvojice chladnokrevných zabijáků dostala provaz. Další díl seriálu Na doživotí se zaměřil na děsivý příběh prvních sériových vrahů v dějinách samostatné České republiky.

Příběh vražedné dvojice se začal psát v roce 1988. Josef Kott a Michael Kutílek se seznámili v liberecké věznici Minkovice. Kott pocházel z rodiny vysokoškoláků, pracoval i v ochrance ministerstva vnitra, mimo jiné u tehdejšího prezidenta Gustava Husáka. Kvůli potížím v ní ale skončil a odešel do armády. Tady začal krást, což si měl následně odsedět ve vězení.

Po dvou rozvodech začínal nenávidět ženy a spíše si oblíbil muže. Jeho vizím o rychlém zbohatnutí po propuštění naslouchal i Michael Kutílek, už zkušený dvanáctkrát soudně trestaný recidivista. Jinak ale inteligentní muž, který měl problém s krádežemi. Soudními znalci byl později označen za polymorfního psychopata.

Chtěli si vydělat vraždami

Dvojice se na svobodu dostala v roce 1990 na základě amnestie prezidenta Václava Havla. A tak se začal tvořit nový svět dvou mužů, kteří si chtěli vydělávat vražděním. Po dvou měsících, 2. května 1990, se vydali do staré továrny v Nýřanech na Plzeňsku. Tady v noci přepadli 71letého hlídače Františka K., Kott k tomu použil starou esenbáckou uniformu a lež o tom, že mu přišel zkontrolovat služební zbraň. Hlídače nakonec nakonec zastřelili jeho vlastní zbraní.

Stopařky

Úspěch, říkali si tehdy asi vrazi. Celý povzbuzení se pak vydali do Plzně, cestou ale potkali dvě šestnáctileté stopařky. Ditu a Sylvii nabrali do auta, po chvilce je donutili se svléknout a v autě je

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání