StarDance …když hvězdy tančí

Soutěž StarDance …když hvězdy tančí se v České republice poprvé představila v roce 2006 a stala se okamžitě hitem. Jde přitom o českou verzi populární soutěže Strictly Come Dancing z dílny britské BBC, která originál představila o dva roky dříve.

Od roku 2006, kdy taneční parket ovládl Roman Vojtek s tanečnicí Kristýnou Coufalovou, do roku 2021, kdy se zatím posledním vítězným párem stal Jan Cina s Adrianou Maškovou, vzniklo již 11 řad soutěže. Letos se tak vybere už dvanáctý král a královna hvězdného tanečního parketu.

Pravidla StarDance …když hvězdy tančí

Pravidla soutěže StarDance …když hvězdy tančí jsou jednoduchá. Soutěžní páry tvoří vždy jedna veřejně známá osobnost a profesionální tanečník. Ti v každém soutěžním kole předvedou jedno taneční vystoupení.

Páry hned v sále hodnotí profesionální porota tak, že každý z porotců může páru udělit hodnocení od 1 do 10. Zároveň s tím mohou páry hodnotit i diváci zasíláním SMS. Obě formy hodnocení se následně zkombinují jednoduchým způsobem:

  • Páry jsou obodovány na základě hodnocení poroty. Nejlepší pár dostane tolik bodů, kolik soutěží párů, druhý o bod méně, až po jeden bod pro nejhůře hodnocený pár
  • Páry jsou obodovány na základě počtu obdržených SMS, nejpopulárnější pár dostane tolik bodů, kolik soutěží párů, druhý o bod méně až po jeden pro nejméně populární pár
  • Body pro každý pár se sečtou
  • Pár, který získal v součtu nejméně bodů, soutěž opustí

Soutěžící StarDance …když hvězdy tančí 2023

Začátek 12. řady soutěže StarDance …když hvězdy tančí je ještě několik měsíců vzdálený. Blesku se ovšem podařilo již nyní zjistit jména soutěžících, kteří se na parketu představí v roce 2023. Dojde i na souboj manželského páru.

Eva Adamczyková

Ve StarDance …když hvězdy tančí se představí snowboardistka Eva Adamczyková (rozená Samková). Pro dvojnásobnou olympijskou medailistku bude soutěž o to pikantnější, že se o prvenství bude muset přetahovat se svým manželem, hercem Markem Adamczykem.

Marek Adamczyk

O přízeň poroty a televizních diváků se svou manželkou se bude muset utkat i herec Marek Adamczyk. Toho přitom televizní diváci již znají ze seriálů jako Specialisté, Dabing Street nebo Kukačky.

Vavřinec Hradilek

Eva Adamczyková nebude jedinou soutěžící, která se může pochlubit olympijskou medailí. Na tanečním parketu se totiž představí i kajakář Vavřinec Hradilek

Iva Kubelková

Na tanečním parketu se představí i moderátorka a vicemiss České republiky z roku 1996 Iva Kubelková. Tu lidé v současnosti znají především z pořadů Postav si sen! a Showtime.

Ivana Chýlková

Další soutěžící ve StarDance 2023 by měla být i herečka Ivana Chýlková. Ta je držitelkou Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli za film Díky za každé nové ráno. Její zatím poslední role je z filmu Vyšehrad: Fylm. V roce 2023 ji pak diváci uvidí i ve filmu Buď chlap!

Richard Krajčo

Své taneční nadání předvede ve StarDance 2023 i Richard Krajčo. Ten je známý především jako frontman kapely Kryštof, kterou založil v devadesátých letech. Jde ovšem i o talentovaného divadelního a filmového herce.

David Prachař

Dalším soutěžícím v letošní řadě StarDance je držitel ceny Alfréda Radoka a ceny Thálie David Prachař. Herecký matador bude nejstarším letošním soutěžícím.

Darija Pavlovičová

Nejmladší soutěžící StarDance 2023 se stane herečka Darija Pavlovičová. Tu diváci zatím znají díky rolích v seriálech Kukačky nebo Dobré zprávy.

Josef Maršálek

Slavný cukrář a pekař Josef Maršálek je divákům známý především v roli porotce televizního pořadu Peče celá země. Letos na podzim se představí i jako soutěžící na parketu 12. řady StarDance.

Tereza Mašková

Poslední soutěžící StarDance 2023 měla k hudbě vždy blízko. Je jí vítězka páté řady Česko Slovenské SuperStar Tereza Mašková.

Porota StarDance ...když hvězdy tančí 2023

Porota se v letošní řadě soutěže dočká změny. Opustí ji totiž Jan Tománek, o kterého ale diváci nepřijdou. Roli porotce totiž vymění za roli soutěžícího, jelikož se stal tanečním partnerem herečky Ivany Chýlkové. Jinak se ovšem porota nezmění.

Porotci se tak letos stanou:

Premiéra StarDance …když hvězdy tančí 2023

12. řada soutěže StarDance …když hvězdy tančí se na televizních obrazovkách rozběhne 14. října 2023.