Dívky, která stála na kraji Karlova mostu a byla připravena skočit, si všimli v pátek před čtvrtou hodinou ranní tři turisti z Nizozemska. Ve chvíli, kdy měla nakročeno, ji chytili a strhli na zem. Mladá žena nemluvila anglicky, proto mladíci požádali Lambertiho, který šel zrovna kolem, aby tlumočil. Podařilo se mu zjistit, že dívka pochází z Ukrajiny.  „Nejdříve popírala sebevražedné sklony, ale pak skutečně přiznala, že před skokem začala počítat do tří. Když byla u čísla tři, tak se jim povedlo ve skoku úspěšně zabránit,“ uvedl Lamberti, který následně na místo přivolal policii. Do příjezdu hlídky se Lamberti snažil dívku uklidnit a komunikovat s ni. 

„Přijali oznámení o ženě, která chce údajně skočit z Karlova mostu a spáchat sebevraždu. Ještě před příjezdem hlídky jí tento čin oznamovatelé rozmluvili a vzali ženu do bezpečného prostoru, kde jí předali zasahující hlídce. Jednalo se o ženu, ročník 2004. Následně byla předána záchranné službě, která jí převezla na vyšetření do nemocnice,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina. 

Mladá dívka se pokusila skočit z Karlova mostu. Život jí zachránili turisti z Nizozemska.
Autor: Giancarlo Lamberti, facebook

V doprovodu policistů na místo dorazila i záchranná služba. „Do péče jsme převzali 19ti letou dívku a převezli do Všeobecná faktultní nemocnice, na psychiatrické oddělení,“ sdělila mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. 

„Klukům z Nizozemska bych přál příjemnější první návštěvu Prahy, ale patří jim ohromné poděkování za záchranu lidského života. Jsou to hrdinové,“ děkoval Lamberti na sociální síti.