Jana se dlouhé roky starala o své nemocné rodiče, kteří žili spolu s ní. S péčí o ně jí pomáhal její syn, který dokonce opustil svou práci. O to víc musela pracovat ona. 12hodinové směny každý den včetně víkendů. Pak ale přišla krutá rána. Po krátké nemoci zemřel na oboustranný zápal plic její pouze 31letý syn. Na péči o rodiče i zajištění financí zůstala úplně sama.

Jana s designérkami.
Autor: TV Prima

Oba rodiče jsou dnes již bohužel po smrti. Po matce ale zůstaly dluhy, kvůli kterým se dostala do insolvence, ale které splatila ze svého nízkého platu. Není divu, že takový nápor neuneslo Janino zdraví a objevila se u ní rakovina. Loni prodělala operaci žaludku a vše vypadá na dobré cestě, je ale v invalidním důchodu.

Přání se plní

Jana žije sama ve 40 let starém domě po rodičích a finance na opravu nezbývají. Nejvíc by si přála novou kuchyň. V té současné dokonce chybí i přívod teplé vody. Výměnu by potřebovaly i elektrické rozvody a nábytek, který je v domě ještě po rodičích.

Autor: TV Prima

Jak to vidí designérky?

Na první pohled na nás dům paní Jany působil sice starým, ale udržovaným dojmem, jako interiér, který bude třeba omladit, zmodernizovat a učesat. Při bližším zkoumání se ale ukázalo, že jsou zde poměrně zásadní problémy, které by nám mohly proměnu úplně zhatit. Původní elektroinstalace, do které se nám elektrikáři báli vůbec zasáhnout, nebo stěny a stropy křivé tak, že posadit k nim kuchyňskou linku bylo skoro nemožné," popisují Hanka a Jaroslava.

Autor: TV Prima

Pro paní Janu jsme zvolily interiér ve venkovském stylu. Inspirovala nás celá řada klasických prvků, které doma měla, jako třeba staré malované kořenky nebo kolovrátek. Jako jeden z hlavních motivů jsme zvolily dekorativní dlažbu, kterou jsme použily ve vstupní chodbě, ale také jako obklad za kuchyňskou linku. Rovněž nábytek jsme vybíraly tak, aby ladil s velmi teplými tóny mědi a odrážel klasický styl venkova bez toho, aby byl otrocky rustikální. Objevují se na něm tak prvky přírodního dřeva, béžovošedé barvy a drobné černé detaily, které nás oklikou vrací zpět k motivu na keramické dlažbě."

Premiérový díl Jak se staví sen uvidíte v pátek 17. února ve 22.00 na Primě.