„Muž středního věku z Vyškovska tímto způsobem přišel skoro o 700 tisíc korun a muž z Brna (25) poslal na bitcoinový účet skoro 400 tisíc korun,“ upozornil mluvčí policie Bohumil Malášek.

Set top box za 300 tisíc

Další z podvedených si určitě rve vlasy a říká si, že použitý set top box měl raději odevzdat na sběrný dvůr. „Chtěl za něj pár set korun. S kupujícím se dohodl na platbě a dopravě prostřednictvím kurýrní služby. Vyplnil údaje do podvodníkem zaslaného formuláře a pak už jen zíral. Z jeho účtu obratem zmizelo skoro tři sta tisíc korun,“ pokračoval Malášek.

Pořádnou kliku měl další podvedený (52) z Brněnska. Do podvodné stránky vyplnil požadované údaje o svém účtu a bezmyšlenkovitě potvrdil transakce. Když ho varovali pracovníci banky, že na podezřelé transakce zmizelo skoro 200 tisíc, nechal zablokovat účet a šel případ ohlásit policii.

„Měl ale obrovské štěstí. Zmizelé peníze se totiž zpět objevily na jeho účtu. Nestalo se tak proto, že by se v podvodníkovi hnulo svědomí, ale díky tomu, že ten chyboval při zadání účtu příjemce. Peníze poslal na neexistující účet a peníze se proto vrátily,“ vysvětlil Malášek.

VIDEO: Brněnští kriminalisté dopadli podvodníka, který přes internetové bazary okradl přes 200 lidí.
Video
Video se připravuje ...

Brněnští kriminalisté dopadli podvodníka, který přes internetové bazary okradl přes 200 lidí. Hynek Zdeněk