Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tři kriticky zranění po výbuchu v Košťanech: Záchranka vyslala dva vrtulníky

Aktualizováno -
9. února 2023
13:36
Autor: ČTK, VaB - 
9. února 2023
12:35

Při výbuchu propanbutanové lahve v závodě v Košťanech na Teplicku se vážně zranilo pět lidí. Tři lidé utrpěli velmi vážná poranění a záchranáři je transportují do vinohradské nemocnice na popáleninové centrum. Pro jednoho člověka přiletěl vrtulník z Prahy, dalšího převáží vrtulník z Ústí a třetí jede sanitkou. 

Událost se stala ve čtvrtek po 11:00. „Evakuováni byli všichni pracovníci z haly, což by mělo být 15 lidí. Evakuace okolí podle hasičů není nutná,“ řekla ČTK mluvčí teplické policie Ilona Gazdošová. Na místo vyjeli kriminalisté.

Záchranná služba na místo vyslala několik pozemních posádek, záchranářský vrtulník z Ústí nad Labem a z Prahy. Tři pacienty museli uvést do umělého spánku a napojit je na umělou ventilaci. 

„Ve velmi vážném až kritickém stavu je naše posádky transportují na popáleninové centrum pražské vinohradské nemocnice. Dva vrtulníky, jednoho po zemi sanitkou,“ dodal mluvčí záchranné služby Prokop Voleník. 

Do firmy, která provádí revize propanbutanových lahví, přijelo několik desítek hasičů z šesti jednotek. „Vybuchl zbytkový propanbutan v servisované lahvi,“ řekl ČTK mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan. Hasiči ochladili propanbutanové lahve uvnitř budovy. Plyn již nehoří. Nebezpečí dalšího výbuchu nehrozí, uvedli hasiči.

Video  V bytě v centru Kroměříže došlo k výbuchu  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání