Tělo zavražděné Kláry M. našli policisté až v sobotu ve večerních hodinách v hotelu Grandior u pražské Florence v ulici Na Poříčí. Osudný den měl Petr Kraus podle informací Blesku v sousedním kasinu prohrát velký balík peněz. To pro CNN Prima NEWS potvrdila i blízká kamarádka zavražděné Kláry. „Byli v Praze. Petr v pátek večer prohrál všechny zbylé peníze, co měl, a nechal tam do zástavy i svůj mercedes. Myslím si, že tam vznikl celý spor. Petr se bál, že už nemá nic – nemá dům v Libverdě (pozn. redakce: dům věnovala Petrovi maminka před smrtí), který prohrál, nemá nic na účtech, nemá nic ušetřeného a bál se, aby ho neopustila,“ uvedla Klářina kamarádka.

Toxická láska

Petr s Klárou, kteří oba pocházejí z Liberecka, se seznámili před 14 měsici. On se do pohledné blondýnky zamiloval. „Od třetího měsíce vztahu se ho snažila zbavit, protože ji pronásledoval, dokonce jí pod auto dával sledovací zařízení. Dělal jí žárlivé výstupy a vyhrožoval,“ popsala CNN prima NEWS kamarádka zavražděné ženy. „Pořád za ní jezdil a nutil ji, aby s ním výlety podnikala a žila noční život. Jí se to nějakou dobu líbilo, ale když z toho chtěla vystoupit, nedokázal se s tím smířit,“ uvedla kamarádka Kláry M. Klára přitom měla několik měsíců přítele, kterému podle slov kamarádky, ohledně Petra Krause lhala.

Dluhy

O možných dluzích mluví i sousedé z Lázní Libverda, kde Petr Kraus žil. „Vypadal od pohledu milý, usmíval se, i pozdravil. V životě bych do něj neřekla, že by mohl zabít takhle mladou holku. Nějaké problémy ale v minulosti měl, něco prý občas ukradl. Pár let zpátky pracoval v lázních, ztratila se tam tehdy dvě auta a říká se, že to mohl být také on, protože krátce poté tam skončil,“ řekla Blesku žena (74) bydlící v sousedství a dodala, že rodina měla mít finanční problémy a hrozilo jí, že přijde o dům.

Úvěr kvůli hazardu

Dům v Lázních Libverda Petru Krausovi darovala maminka před smrtí. Jenže... loni si vzal úvěr ve výši 3 300 000 korun a nemovitost tak zatížil zástavním právem. Zrušení darovací smlouvy požadoval jeho otec, který se obává, že vysoký obnos peněz souvisí s jeho gamblerstvím. Právě Petr Kraus často navštěvoval kasina, kde hrál poker. 

Příteli se neozývala

Klára M. žila s přítelem v Liberci. „Naposledy se mu telefonicky ozvala z pracovní cesty ve čtvrtek 2. února kolem 19. hodiny s tím, že se vrátí následující den, tedy v pátek 3. února,“ uvedli policisté, na něž se partner Kláry M. obrátil v sobotu ve dvě ráno. Přítelkyni se nemohl dovolat, mobil měla vypnutý. Petr Kraus měl z místa činu zmizet ve voze Škoda Scala modré barvy RZ: 5L7 9685. Podle policie je ozbrojený a nebezpečný.

Video
Video se připravuje ...

Insta Crime Podcast: Milovník detektivek ubil manželku cihlou pdc, icp, Jedlička Čebotareva

Fotogalerie
11 fotografií