Martin a Lenka žili jako každý jiný pár a těšili se na miminko. Ve 30. týdnu těhotenství ale přišla od lékařů krutá zpráva. Miminku se nevyvíjí hlavička a jde o Dandy-Walkerův syndrom. Pravděpodobnost, že se dítě dožije porodu, je velmi malá, a pokud ano, nebude na světě déle než rok... Jenže osud to chtěl jinak a Verunce jsou dnes již 4 roky. Martin i Lenka ale vědí, že s nimi nebude navždy, a rádi by si pořídili ještě jedno miminko, ale aktuálně na to není příznivá situace.

Autor: TV Prima

Přání rodiny

Největším přáním je nová kuchyně, která sice na první pohled vypadá zachovale, ale realita je jiná. Hodila by se i nová rozkládací sedačka. Nemají rádi černou a bílou barvu a pro Verunku by rádi větší a vyšší matraci. Při pohybu s vozíčkem se jim hrne koberec v pokoji, a tak by rádi vyměnili podlahu. Milují modrou barvu a dekor dřeva, zejména pak jeho kresbu.

Jak to vidí designéři?

První pocit byl: Safra, je to čtvrté patro beze schodů… Druhý pocit: Safra, je to panelák, a v něm je těžké z konstrukčního hlediska měnit dispozice a řezání panelů je zatraceně těžká práce…," popisují.

Autor: TV Prima

Po celém bytě byla nehezká dlažba s leskem, poměrně náročná na úklid. Když by se vyměnila jenom část této podlahy, shazovalo by to celou proměnu. Rozsah této podlahy pak upravil i rozsah místností, do kterých se musíme pustit, tedy vedle kuchyně i do obývacího pokoje a chodby. Další výzvou je pak vyřezávání otvorů v železobetonových panelech. Bylo nutné pořídit novou pohodlnou rozkládací pohovku pro celou rodinu, se snadno čistitelnými povlaky. A aby maminku nebolely tolik záda, vyztužili jsme a nadzvedli postýlku Verunky, ke které se už není třeba tolik shýbat,“ prozradili Jakub a Lucie.

Jak se rodině proměna líbila, uvidíte v premiérovém díle pořadu Jak se staví sen již tento pátek 10. února ve 22.00 na Primě.