Modrooká blondýnka žila s přítelem v Liberci. „Naposledy se mu telefonicky ozvala z pracovní cesty ve čtvrtek 2. února kolem 19. hodiny s tím, že se vrátí následující den,“ uvedli policisté, na něž se vystresovaný partner Kláry M. obrátil v sobotu ve dvě ráno. Nedařilo se mu s přítelkyní spojit, telefon měla vypnutý.

Vyšetřovatelé začali z dostupných informací sestavovat časovou osu posledního pohybu hledané ženy. Moderní elektronika, která o sobě dokáže na dálku informovat, je už v sobotu dopoledne dovedla do centra Prahy.

„Policisté tady včera byli a ukazovali nám fotku nějaké blondýny, jestli u nás není ubytovaná,“ popsala recepční jednoho z hotelů u pražské Florence. Mrtvou ji pak měli najít nedaleko odtud, v hotelu Grandior v ulici Na Poříčí. „Nebudeme poskytovat žádné informace,“ řekli jeho zaměstnanci, když je deník Blesk oslovil.

Petr K. je ozbrojený a nebezpečný

Zavraždil Kláru M. hráč pokeru Petr K. (42) z Lázní Libverda na Liberecku? Jako po podezřelém „z násilného trestného činu, při kterém zemřela žena v jednom z pražských hotelů“, po něm pátrají kriminalisté. Z místa činu měl zmizet ve voze Škoda Scala modré barvy, RZ: 5L7 9685. Ve stejném voze odjela z Liberce na služební cestu právě zavražděná žena.

„Není vyloučeno, že se pohybuje po celém území republiky, ale také mohl vycestovat do zahraničí. Je ozbrojený a nebezpečný, proto se ho prosím nesnažte zadržet ani jinak kontaktovat,“ varoval policejní mluvčí Jan Rybanský. Petr K. se podle informací Blesku v minulosti účastnil pokerových turnajů. Přímo vedle hotelu, kde zavražděnou našli, se nachází velká herna a casino, kde se hraje také poker.

Fotogalerie
11 fotografií