Hlídka strážníků vyjížděla do obchodního centra Krakov v Praze 8 ve středu kolem 8. hodiny večer. V jednom z obchodů musela obsluha čelit sprostým urážkám dvou mužů. O pořádek se nejprve postarala ostraha, která je z obchodu vyvedla. 

Video
Video se připravuje ...

Opilí výtržníci napadli strážníka v obchodním centru Krakov Městská policie Praha

Výtržníci ale řádili i jinde. Strážníky oslovila prodavačka dalšího obchodu ohledně poničeného zařízení. Následně zjistili, kde by se muži mohli pohybovat, a dali se do akce. Rozdělili se a po chvíli dvojici našli. Během čekání na příjezd státní policie se situace vyhrotila. Jeden z mužů se dal na útěk, druhý zaútočil na strážníka. Útěkář byl okamžitě chycen a zadržen, s útočníkem zatočil kolemjdoucí policista v civilu.

Skončil na záchytce

„U obou mužů ve věku 36 a 38 let byla provedena dechová zkouška s pozitivními hodnotami 1,05 a 2,47 promile. Případ si k dalšímu opatření převzali kolegové ze státní policie,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová. Šestatřicetiletý muž s téměř 2,5 promile skončil na záchytce. Muži způsobili škodu za sedm a půl tisíce korun

Aby toho nebylo málo, celé situaci přihlížela starší žena, která evidentně netušila, co celému zákroku předcházelo. Strážníci schytali urážky a nadávky i od ženy. „Mladíku, proč mu klečíte na hrudníku? To si hrajete zase na tu Ameriku,“ zastávala se nepochopitelně žena gaunerů. 

Fotogalerie
8 fotografií