Žít stále v bytě, kde Magda Vášáryová desítky let bydlela s Milanem Lasicou, bylo pro herečku zkrátka nesnesitelné. Prvorepublikový bratislavský byt se proto rozhodla prodat a přestěhovala se do novostavby. Podle informací slovenského webu Topky.sk ale ani devět měsíců od uvedení do prodeje o nemovitost stále není zájem...

Za pětipokojový byt o rozloze 202 metrů čtverečních s přes 3 metry vysokými stropy původně Vášáryová žádala 950 tisíc eur, tedy téměř 23 milionů korun. Později cena o 100 tisíc eur (2,4 milionu korun) klesla a nyní už je pouze na vyžádání. 

Z hereckého světa ale intenzivně zaznívá názor, že by se z bytu měl udělat jakýsi skanzen a Lasicovo muzeum. „Spolu s přáteli z intelektuálních kruhů se bojíme, že by nový majitel mohl z Lasicova bytu vyhnat velkou rekonstrukcí jeho jedinečnou atmosféru. Líbí se nám myšlenka kolektivního vlastnictví této nemovitosti,“ uvedl herec Ludwig Bagin pro slovenský týdeník Šarm. 

Vdova s tím ale nesouhlasí. „V tom bytě se nic takového udělat nedá. To je normální obytný dům a nejde, aby to bylo veřejně přístupné,“ zarazila podobné nápady. Na tom, že by nový majitel byt předělal, navíc nevidí nic špatného. „My jsme tam jenom bydleli. Nic tam nezůstalo,“ uvedla. 

Přesto ale vznik muzea zcela nezavrhuje. Jen by se muselo udělat někde jinde... „Stále koluje idea, že by mělo vzniknout muzeum, ale nejen Milana Lasici, ale celkově L+S, tedy i Julia Satinského. Aby to bylo i edukační centrum, protože je potřeba si uvědomit, že Milan s Julou nemají žádné následovníky. Můj muž se o to pokoušel, ale nepodařilo se, tak možná se to podaří té další generaci,“ uzavřela herečka.

Video
Video se připravuje ...

Poslední poklona Milana Lasicy (†81): Video z posledních vteřin před smrtí Pluska.sk

Fotogalerie
112 fotografií