Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nerudová ministryní, do Senátu či jinam? Teď bereme syny do tepla na dovolenou, prozradila v Blesku

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
3. února 2023
07:00
Autor: Pavlína Horáková, vol - 
3. února 2023
05:00

Kam povedou další profesní kroky Danuše Nerudové poté, co v prezidentské volbě skončila jako první před branami finále? V Epicentru Blesku okomentovala spolu s manželem Robertem spekulace o její budoucnosti v politice. S nadsázkou zmínila rovnou tři pracovní posty i ženu v domácnosti. S manželem se před kamerami shodli ale na tom, že v plánu je nyní především dovolená a odpočinek po náročném období.

„Spekuluje se o tom, že Danuše Nerudová by také měla být ministryní průmyslu nebo školství a měla by kandidovat do Senátu, založit politickou stanu a nevím, co ještě. Já musím říct, že jsem teď měla fakt intenzivní jeden rok a my teď míříme na dovolenou, protože si skutečně potřebujeme odpočinout, získat odstup,“ odpověděla Nerudová na dotaz ohledně spekulací týkajících se možného postu v České národní bance, který by jí vítěz prezidentských voleb Petr Pavel mohl nabídnout. 

Nerudová přitom ve finále kampaně Pavla jasně podpořila. Doporučila svým voličům, aby dali ve 2. kole hlas právě jemu, varovala před Andrejem Babišem jako před zlem, které je třeba společně porazit a nechyběla ani v zákulisí štábu Petra Pavla, kde se slavilo vítězství v celém boji o Hrad.

Se Zuzanou Čaputovou, ke které byla opakovaně v minulosti přirovnávána, se však v Pavlově štábu minula, jak nyní prozradila v Epicentru.

Nerudová se smála: Třeba mě bude živit manžel

V Epicentru vystoupila i se svým manželem Robertem po boku. A promluvila také o tom, jak volby změnily dynamiku u nich doma.

„Můj muž zastával chvilku roli mámy i táty, protože se někdy stalo, že já jsem nestíhala naplánovat, že ve čtvrtek se jde do kina, tak nemá být aktovka, ale místo toho má být baťůžek. Zhostil se toho naprosto skvěle a já si teď myslím, že už jsme se trošku vrátili do normálu,“ říká Nerudová.

„Třeba mě bude živit manžel,“ zavtipkovala Nerudová v další části pořadu Blesku ohledně své budoucnosti a připomněla, že ji naplňuje práce s mladými lidmi – jak v politice, tak v akademickém prostředí.

„Mám své studenty na univerzitě a jsem na univerzitě, konec konců já jsem na ní byla celou dobu, co jsem kandidovala, a celou dobu jsem v zimním semestru měla přednášky. Dokonce jsem i v prvním a druhém lednovém týdnu zkoušela na fakultě studenty, což je pro někoho možná docela úsměvné. Pro mně ne, protože já mám strašně rádu tu mladou generaci, mladé lidi. To je věc, které já se budu věnovat i nadále. A co bude nad to, to uvidíme,“ poznamenala Nerudová. 

„Mladé generaci byly pootevřeny dveře. Musím si nechat vše projít hlavou, abych nezklamala právě tyto mladé voliče, kteří věřili v čistotu té kampaně, věřili tomu, že lze dojít daleko s pozitivní kampaní. Variant je spoustu,“ nastínila budoucí spolupráci se svými podporovateli. 

Nadále na ně dohlíží ochranka

I když kampaň byla mnohdy velmi tvrdá, jde o zkušenost, do které by šla určitě znovu i nyní, když ví, co všechno to s sebou přináší. „Myslím, že to společnosti víc přineslo, než vzalo. Od začátku jsem do to toho šla s tím, že cesta je cíl,“ řekla Blesku Nerudová.

Také jí během kampaně vyhrožovali – a proto na ni nadále dohlíží ochranka. „Já jsem s ochrankou začala chodit už někdy od listopadu, ale to nebyla obava o to, že by mi nikdo nemohl ublížit, ale spíš to bylo kvůli tomu, že na těch akcích už bylo tolik lidí, každý se chtěl vyfotit, podepsat a z těch akcí mnohdy nebylo možné odejít. Ochranka sloužila k tomu, že udělala nějaký koridor, kterým se dalo odejít, když už jsme museli odjíždět na další akci,“ říká Nerudová.

„Vyostřilo se to hned po 1. kole, kdy my jsme o tom veřejně nemluvili, ale já jsem vystoupila až poté, co pan poslanec Babiš ukázal dopis s nábojnicí, tak jsem zveřejnila dopis, kde mně je vyhrožováno, kde mi ublíží baseballovou pálkou. Od té doby samozřejmě se člověk obává a od té doby ta ochrana je z důvodu obavy o bezpečnost,“ poznamenala Nerudová. „Je to ochrana, kterou poskytuje Policie ČR. Oni si určitě vyhodnotí, jaká jsou ta rizika a jak dlouho je potřeba toto udržovat,“ dodala Nerudová.

„Určitě to nebudeme udržovat ani o minutu déle, než je nezbytné, protože pochopitelně je to celkem významné omezení nejenom naše, ale dá se říci i sousedů. Jakkoliv jsou pánové a dámy velice profesionální, tak je to prostě nějaký zásah, na který nejste zvyklí,“ dodal manžel Nerudové Robert.

Uživatel_5483461 ( 3. února 2023 21:43 )

Přesně tak 👍

Uživatel_5411904 ( 3. února 2023 18:01 )

Má profesorský titul. Najděte si, co to obnáší.

srandicky ( 3. února 2023 17:12 )

pako zelený je tam pár hodin a už by se chtěl montovat do důchodů a všechno předělávat , odvolat šéfa NATO atd. , takovýmhle jsme kdysi na vojně říkali vojnožrouti a ty byli nejhorší a Nerudová , druhá pekarová svetrová stejný dutohlav

naidka ( 3. února 2023 10:46 )

Bingo. Flanelku vyprala v Perwollu a zelenému dárci se omluvila.

naidka ( 3. února 2023 10:44 )

Nerudová naprosto ztratila zbytky morálního kreditu tím, jak se zachovala po volbách. Z kandidátky na prezidentku se před celým národem stala ubohá vtěrka, která věří, že jí její vlezlost ještě k něčemu bude. Se divím, že ještě leze před kamery.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa