Kriminalisté incident kvalifikovali jako nebezpečné vyhrožování a obecné ohrožení. Zadrženého muže zatím vzhledem k jeho zdravotnímu stavu nebylo možné vyslechnout. „Zůstává hospitalizovaný v uzavřeném zdravotnickém zařízení,“ kam jej policie převezla hned po zadržení.

Drama v 18. patře

Do 18. patra kancelářské budovy v Holandské ulici vstoupil ozbrojený muž, který střelnou zbraní ohrožoval své okolí. Navíc svou činností na místě spustil i požární alarm, což bylo signálem k evakuaci pro dvě stovky lidí.

Video
Video se připravuje ...

Policisté zveřejnili video ze zásahu proti ozbrojenému muži v Brně. Policie ČR

„Policisté vyslaní na místo pomáhali s evakuací osob, zatímco se hlídky z oddělení hlídkové služby vybavené dlouhými zbraněmi snažily ozbrojeného muže nalézt. To se jim také po krátké době podařilo,“ řekl policista David Chaloupka.

Choval se nevypočitatelně

Muž měl v ruce zbraň a choval se značně nevypočitatelně, například si pistoli přikládal k hlavě. Policisté s mužem nejprve vyjednávali, a když se k nim po chvíli přiblížil, tak jej pomocí hmatů a chvatů zadrželi a odzbrojili.

„U sebe měl krátkou perkusní střelnou zbraň, která byla funkční a připravená ke střelbě, Na její pořízení není potřeba zbrojní průkaz,“ popsal Chaloupka.

Od muže následně zjistili, že do budovy měl údajně donést i nějakou výbušninu. Na místo tak operační důstojník vyslal pyrotechniky.

„Ti při prohlídce objektu nalezli zničenou místnost a v ní fragmenty, které by mohly pocházet z nástražného výbušného systému a které odeslali k další expertíze,“ uvedl Chaloupka.