Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Hnutí ANO chystá pro Petra Pavla dopis, prozradila Schillerová. Co mu chce sdělit?

Autor: ČTK - 
2. února 2023
12:51

Opoziční hnutí ANO chystá dopis zvolenému prezidentovi Petru Pavlovi. Chce v něm mimo jiné shrnout nejpalčivější a největší problémy společnosti, řekla novinářům po dnešním jednání stínové vlády ANO předsedkyně poslaneckého klubu Alena Schillerová. S Pavlem by se chtěla také v dohledné době sejít.

„Vytyčili jsme si nějaké teze. Chceme shrnout, kde vidíme největší a nejpalčivější problémy společnosti,“ uvedla. „Chceme upozornit na to, jaké jsme měli návrhy, jak na to bylo reagováno, odmítáno, jaká je komunikace s opozicí ze strany vládní pětikoalice,“ doplnila.

Pavel na tiskové konferenci po volbách řekl, že je ve funkci připraven naslouchat opozici a zvažovat její argumenty, pokud budou sloužit k řešení problémů.

Dopis před odesláním ještě probere předsednictvo hnutí ANO. To se ke zhodnocení prezidentské volby, v níž v druhém kole prohrál šéf ANO, expremiér Andrej Babiš, sejde ve středu 8. února.

Pavel se už po svém zvolení začal scházet s představiteli vlády a státních institucí. V pondělí jednal s ministrem zahraničí Janem Lipavským (Piráti) a ředitelem Bezpečnostní informační služby Michalem Koudelkou, v úterý s ministrem vnitra Vítem Rakušanem (STAN) a poradcem pro národní bezpečnost Tomášem Pojarem, ve středu s premiérem Petrem Fialou (ODS), předsedkyní Sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou (TOP 09) a šéfem Senátu Milošem Vystrčilem (ODS).

Dnes odpoledne se Pavel sejde s prezidentem Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) Miloslavem Kalou a poté s policejním prezidentem Martinem Vondráškem. V pátek má v plánu na 13:00 tiskovou konferenci v Hrzánském paláci, v němž dočasně úřaduje.

Video  Petr Pavel pro Blesk: Ukrajina do EU i NATO i o osudu lidí z okolí Zemana  - Jakub Kopřiva
Video se připravuje ...

panda82 ( 29. července 2023 09:32 )

Dá ho přečíst některému poradci, on na to nemá

havran2 ( 2. února 2023 16:36 )

Ten ho na rozkaz Fialy hodí do koše !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa