„Muž vždy oslovil hotel s požadavkem na opakované ubytování. Měl přitom jedinou podmínku, poskytnuté služby podmiňoval vystavením faktury a jejím následném proplacení ve stanoveném termínu. Zaslal elektronickou objednávku jménem firmy, která ovšem o jeho počínání neměla žádné tušení,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Spí po celé republice

Podvodník přitom vždy pamatoval na delší splatnost faktury. „Jakmile se přiblížila splatnost první z nich, přesně podle plánu pobyt v hotelu ukončil. Následně zamířil do jiného hotelu, kde se prezentoval navlas stejně. Takto se muž v průběhu druhé poloviny loňského roku ubytoval v několika hotelích v Brně, Pardubicích, Hradci Králové či Jihlavě,“ upřesnil Malášek.

Podivné se přitom může zdát to, že muž se bez okolků ubytovával pod svým pravým jménem. Policie přitom po něm pátrala už od května loňského roku. Šlo totiž o zkušeného zločince, který má na krku širokou „nabídku" podvodů.

Podvádí i na internetu

„Na internetových portálech nabízel různé zboží. Dopředu si nechal zaplatit, zboží ale nedodal a s kupujícími přestal komunikovat. Zatím se mu podařilo prokázat téměř dvě stě padesát případů se škodou více než půl milionu korun,“ dodal mluvčí policie.

Brněnští kriminalisté dopadli podvodníka, který přes internetové bazary okradl přes 200 lidí.

Video
Video se připravuje ...

Brněnští kriminalisté dopadli podvodníka, který přes internetové bazary okradl přes 200 lidí. Hynek Zdeněk