Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Otec měl zavraždit manželku a své děti: Sehrál v rodinné tragédii roli alkohol?

Autor: rc, inf - 
2. února 2023
11:54

Slovenské Michalovce v lednu šokovala smrt čtyřčlenné rodiny. V jednom z bytů na místním sídlišti byla nalezena bezvládná těla Stanislava (†53), Eriky (†44) a jejich dvou dětí Zuzany (†14) a Martina (†12). Policie tragédii stále vyšetřuje. Nicméně podle informací slovenského deníku Plus Jeden Deň se pravděpodobně jednalo o rozšířenou sebevraždu a oba manželé měli mít v krvi alkohol.

Policisté stále vyšetřují tragickou smrt rodiny ze slovenských Michalovcí. V bytě v ulici Bieloruská na místním sídlišti našli těla čtyř osob. Smrt otce Stanislava, jeho manželky Eriky a jejich dvou dětí Zuzany a Martina šokovala nejen Michalovce, ale celé Slovensko. Zatím není jasné, co se v bytě přesně odehrálo.

„Vyšetřování této mimořádně tragické události je nejen velmi náročné, ale bude to i velmi zdlouhavý proces, který si bude vyžadovat rozsáhlé znalecké dokazování,“ uvedla mluvčí košické krajské policie Jana Mésarová s tím, že vyšetřovatelé stále čekají na výsledky pitvy. Nicméně ačkoliv policie tuto verzi zatím nepotvrdila, je podle slovenského deníku Plus Jeden Deň pravděpodobné, že otec rodiny zabil nejdříve své blízké a následně i sebe.

Sousedé tvrdí, že se jednalo o bezproblémovou rodinu, nicméně zdroj z prostředí rodiny pro zmíněný deník uvedl, že v rodině panovaly problémy. „Stano byl despota. Měl na to i fyzické předpoklady, vážil téměř 120 kilogramů. Erika sice též nebyla muší váha, ale přece jen, chlap je chlap a ona už dávno rezignovala,“ uvedl s tím, že každý aspekt manželčina života ovládal.

Zároveň uvedl, že manželka a děti ležely v postelích pod přikrývkami. „I proto byl rozklad v pokročilejším stádiu, než by to bylo, kdyby leželi volně bez lůžkovin. Myslím si, že to udělal proto, jelikož žil ještě několik dní v těsné blízkosti mrtvol,“ dodal zdroj. Navíc Stanislav a Erika měli mít v krvi alkohol. „Těžko říct, zdali popíjení bylo součástí nějaké jeho děsivé strategie,“ uzavřel zdroj pro Plus Jeden Deň.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video  Stanislav v Michalovcích vyvraždil svou rodinu a spáchal sebevraždu  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání