Incident se odehrál 20. ledna po půl desáté v noci, policie nyní zveřejnila podrobnosti. Vůz pachatelů měl mít rakouskou poznávací značku, posádka mluvila anglicky.

Šoféra obrali o eura a libry

„Jeden z nich se netajil tím, že má za pasem pistoli. Při kontrole šoférů pachatelé odcizili z kapsy jednoho z rumunských řidičů finanční hotovost v eurech a librách. Celkem za skoro 150 tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

To však nebylo všechno. Dva z násilníků nastoupili do zastaveného vozidla a odjeli. Třetí je následoval v původní dodávce značky Volkswagen.

Video
Video se připravuje ...

Anglicky hovořící lupiči přepadli rumunskou dodávku na D1 u Brna Policie ČR

Dodávku odstavili u Knínic

Přepadení muži pak doběhli k blízké SOS hlásce tísňového volání a případ oznámili policistům. Ti během vyšetřování zjistili, že pachatelé s dodávkou značky Mercedes opustili dálnici na sjezdu v Ostrovačicích a vůz odstavili poblíž Veverských Knínic.

„Případné informace k incidentu na dálnici či pohybu dvojice dodávek můžete sdělit kriminalistům na policejní tísňovou linku 158. Uvítáme i případné záznamy z palubních kamer,“ požádal mluvčí veřejnost o spolupráci.