Údajného vychytralce, jenž měl rozjet byznys podle obchodního modelu „pyramidové schéma či letadlo“, našli minulý týden oběšeného v pražské Uhříněvsi. „Muž bez známek života byl nalezen 25. ledna. Kriminalisté zjišťovali příčiny a okolnosti úmrtí. Dle prvotního šetření se s největší pravděpodobností jedná o sebevraždu. Byla nařízena soudní pitva,“ řekl policista Richard Hrdina.

„Specializujeme se na dovoz luxusních a sportovncíh vozů jako Porsche, Ferrari, Lamborghini, Bentley a jiné,“ stojí na webu firmy sídlící v pražských Strašnicích, která se chlubí 15letou praxí, 350 spokojenými zákazníky a 1500 prodanými vozy.

Mezi podvedenými klienty figuruje podle informací Blesku řada byznysmenů, celebrit a sportovců. Patří k nim i bývalý kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Sivok (39). „Nezlobte se, ale ve věci Karel K. se nebudu vyjadřovat,“ řekl současný sportovní manažer Sparty.

Z řad známých fotbalistů není údajně zdaleka jediný, kdo naletěl. Spálili se ale i někteří tenisté a další lidé, kteří teď nejspíš o vyvoněná fára přijdou, protože jsou předmětem trestné činnosti a probíhá jejich zabavování. Celková škoda podle informací Blesku šplhá až k částce půl miliardy korun!

Podvod à la letadlo

Firma Karla K. měla poškozeným nabízet luxusní vozy s výraznou slevou. Z celkové částky zaplatili zhruba polovinu „na dřevo“, zbytek dopláceli leasingové společnosti. Karel K. si měl část inkasovaných peněz nechat a část vkládal do splátek leasingu, díky čemuž nebyl podvod dlouho odhalen. Noví klienti i peníze však postupně ubývali a schéma podobné letadlové firmě se zhroutilo.

 Firma zmizela, ředitel neodpovídá

Redakce Blesku se včera snažila telefonicky zkontaktovat ředitele společnosti George B., jeho číslo však bylo vypnuté. V sídle firmy ve Strašnicích visela cedule oznamující přesun firmy do kancelářské budovy v Holešovicích. „Ano, měli se sem přestěhovat již v polovině ledna, ale vůbec k tomu nedošlo. Několikrát je tu lidé hledali, třeba včera tu byla parta naštvaných cizinců mávajících různými lejstry,“ popsala recepční budovy.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video
Video se připravuje ...

Šéf policejního oddělení kybernetické kriminality Stanislav Kovárník k podvodům na internetu Zdeněk Matyáš

 

Fotogalerie
13 fotografií