Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žena byla na rande s přítelem: V restauraci našla perlu za sto tisíc!

Autor: rix - 
31. ledna 2023
20:51

Natalia Freireová byla společně se svým přítelem na luxusní večeři ve španělské restauraci Casa Sampedro v A Coruña, kde sama pracuje. Objednala si talíř škeblí a následně nemohla uvěřit tomu, co se stalo. V ústech ucítila malou kuličku. Když ji vyndala, zjistila, že jde o vzácnou fialovou perlu. Podle odhadů odborníků by mohla mít hodnotu až necelých 100 tisíc korun.

Jak sama Natalia popsala, její překvapení neznalo mezí. A nekončilo jen u ní. „Moji šéfové byli doslova šokovaní,“ přiznala pro deník Mirror. Vedení restaurace hned po nálezu přistoupilo k razantním opatřením. „Každá škeble se teď bude muset kontrolovat lupou,“ uvedl prý s nadsázkou její nadřízený. 

Majitel restaurace Javier García se i něčemu novému přiučil. „Je to poprvé, co jsem něco takového viděl. Ani jsem nevěděl, že ve škeblích mohou být perly. Myslel jsem, že jsou jen v ústřicích,“ okomentoval nález. 

Se vzácným artefaktem se Španělka podělila i u sebe doma. „Rodiče byli šťastní, je to super,“ usmívala se. Co ale s perlou plánuje dál podniknout, sympatická žena neprozradila. 

Perla za dva miliony!

Ještě větší štěstí měla dva roky zpět Thajka Kodchakorn Tantiwiwatkulová. Objevila perlu Melo, když si koupila mořského šneka. Hodnota oranžové kuličky může přesahovat i dva miliony korun. 

V obavě, že by ji po ní chtěl prodejce zpět, se rozhodla rodina nechat si tajemství pro sebe. Posléze se však žena rozhodla o její existenci podělit se světem a prodat ji, aby získala prostředky potřebné k úhradě nákladů na zdravotní péči její matky.

Video  Tragické osudy výherkyň v loterii  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi