Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Výměna manželek: Hladovění ze smutku, boj s nechutnou špínou a rozčarování z diskriminace

Video se připravuje ...
Výměna manželek: Úklidem posedlá Vendula naráží na svou noční můru
VIDEO: tv Nova
1. února 2023 | 06:00

Výměna manželek je jednou z nejúspěšnějších reality show a dnes večer se opět můžete podívat na to, jak dvě ženy zvládnou deset dní v absolutně odlišném prostředí, než na jaké byly doposud zvyklé. Vendy bude bojovat s – podle jejích puntičkářských pravidel – nehoráznou špínou v domě a Zuzka zase bude čelit nespravedlnosti, se kterou se potýkají gay páry v naší společnosti.

První rodina žije v Teplicích v pronajatém bytě 3+1. Šestadvacetiletá Vendula je na mateřské dovolené. Její partnerce Nikole je sedmadvacet a živí se jako operátorka kvality. Mají spolu osmiměsíčního syna Tobiáše. Partnerky jsou spolu dva roky, z toho rok žijí v registrovaném partnerství. Do Výměny manželek se přihlásily, aby zakusily emoce, jaké je přemůžou, když se jedna z nich posadí do auta a jede za novou rodinou... Chtějí také světu ukázat, že i dvě holky dokážou vychovat kluka, aniž by to na něm zanechalo následky, o jakých mluví odpůrci rovných práv pro stejnopohlavní páry. Navíc Nikola by si přála, aby se z Venduly stala menší puntičkářka. Pravidelně třeba stele Nikolou již ustlanou postel, protože to není tak, jak si to představuje.

Druhá rodina bydlí v obci Lukavice poblíž Klatov ve vlastním domě, který ještě dostavují. Pětadvacetiletá Zuzana je na mateřské dovolené. S devětadvacetiletým svářečem Petrem jsou spolu tři roky a mají roční dceru Elišku a tříletého syna Jakuba. Jejich spory se týkají zejména výchovy dětí a úklidu. Do Výměny manželek je přihlásili kamarádi.

Podívejte se, jak to půjde Zuzce:

Video se připravuje ...
Výměna manželek: Zuzka přestane jíst ze smutku, odloučení od dětí a život v rodině dvou žen nezvládá • VIDEO: tv Nova

Vendy hned v autě pochopí, proč se většině maminek při stěhování do nové domácnosti zalesknou oči. I jí se začne hned stýskat. V nové rodině si porozumí s Petrem, ale je překvapená, jak mají neuklizeno, a to i v dětském pokoji. Promlouvá Petrovi do duše, aby dbal na to, aby jeho manželka doma udržovala pořádek.

Zuzka v domácnosti s Nikolou se stará o malého Tobiáše, ale poměrně brzy se jí začne stýskat, což způsobí, že skoro nejí. V nové domácnosti se dozví, jak si Nikča a Vendy pořídily syna. Je jí líto, že v Česku jsou stejnopohlavní páry diskriminovány a že Nikola podle zákona nemá vůči malému Tobimu žádná práva.