Jeho minulost se za ním táhne jako stín... a pořádně mu komplikuje život. Přesně tak se teď musí cítit v pořadí třetí potomek královny Alžběty II. (†96), princ Andrew. Jeho starší bratr, nyní již král Karel III. se pomalu, ale jistě zbavuje jeho přítomnosti v královském paláci. Koncem loňského roku mu tam zrušil kancelář a odepřel mu i nárok používat palác jako svou korespondenční adresu. A nyní ještě přitvrdil. Údajně mu zakázal používat jeho pokoje!

Vévoda z Yorku podle zahraničních médií během svého pobytu v Buckinghamském paláci spal v místnosti, kde měl dokonale upravenou sbírku medvídků. Ale plyšové hračky spolu s dalšími jeho osobními věcmi byly z místnosti odstraněny - a nejenom proto, že palác aktuálně prochází rekonstrukcí, co přijde daňové poplatníky na 369 milionů liber (více než 10 miliard korun). A je vysoce nepravděpodobné, že se Andrew po renovaci vrátí do svého starého pokoje.

„Král dal jasně najevo, že Buckinghamský palác už není pro prince Andrewa domovem. Nejprve se loni zavřela jeho kancelář a teď jeho apartmán,“ citoval deník The Sun zdroj z paláce. Andrew tak přišel o místo, co mu bylo útočištěm po rozvodu se Sarah Fergusonovou (63). Ale nebojte se, „na dlažbě“ neskončí. Kromě několika místností v paláci pobýval od roku 2004 ve vile známé jako The Royal Lodges, kde měl společně se svou rodinou k dispozici 31 pokojů. 

Video
Video se připravuje ...

Největší královské skandály Videohub

Budova se nachází ve Windsor Great Park v anglickém Berkshire. Dříve tato nemovitost patřila královně Alžbětě II. Její maminka Alžběta (†101), královna-matka, zde pobývala od roku 1951 až do své smrti v roce 2002. Tam nyní zřejmě hledá Andrew azyl i před blížícím se dalším soudním sporem, co jej čeká. Rozhodl se očistit svou pověst a znovu se soudit s Virginií Giuffreovou (39), kterou před časem musel vyplatit penězi z královské pokladny. A šlo prý o pořádně mastnou sumičku...

Princi, který tvrdil, že dotyčnou ženu nezná, natož aby ji před lety coby sedmnáctiletou sexuálně zneužil, zlomila vaz - mimo jiné - jako důkaz jejich společná fotka. Ta je sice podle Andrewa podvrh, podle odborníků, co snímek zkoumali, se však nezdá, že by mohl dopadnout výsledek soudního stání ve prospěch vévody z Yorku. Ozval se totiž sám autor těchto fotografií a to, že si princ nepamatuje, že by ta fotografie kdy byla pořízena, podle něj není validním argumentem.

Fotogalerie
42 fotografií