Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zákulisí u Pavla, které v televizi nebylo: Svěrák líbal Pavlovou, Kolář s Witowskou ruku v ruce

  • Autor: Redaktoři Blesku - 
    30. 1. 2023
    05:00

    Byla sláva. Byla hymna. Bylo všechno. Ale i tak největším okamžikem sobotního podvečera ve volebním štábu nového českého prezidenta Petra Pavla (61) byla chvíle, kdy k němu na pódium napochodoval s gratulací pečlivě utajený host: Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová (49)! Přesto došlo v zákulisí vítězného štábu i na řadu dalších zajímavých momentů.

  • 1.Radost z návštěvy Čaputové

    Okamžitá návštěva a gratulace jiné hlavy státu nebývá běžná, ba naopak. Toto překvapení, které s okolím slovenské prezidentky upekli spontánně členové Pavlova štábu, kteří dříve pracovali pro ni, všem vyrazilo dech! Zuzana Čaputová osobně gratuluje Petru Pavlovi. Ty vole, to je síla!“ vydechl ohromeně na twitteru i český expremiér Mirek Topolánek (66, ex ODS).

    „Krásný moment, který si budu pamatovat dlouho. Přijela jen kvůli tomu,“ byl udiven i sám Petr Pavel a dodal: „Paní Čaputovou jsem často dával jako zdroj inspirace a nejenom individuálně, ale i pro naši zemi. Vnímám to opravdu jako vysoce nadstandardní projev dobrých vztahů.“

    Pro Čaputovou to byl riskantní výlet, který mohl skončit i fiaskem. Nemohla si být jistá, že vyhraje Pavel. Do Babišova štábu by v případě jeho výhry nejspíš nešla. „Nepředpokládám to,“ potvrdil Pavel sám. „V tom případě (Pavlovy prohry – pozn. red.) by to měla jako takový inkognito výlet do Prahy...“ uvedl Petr Pavel v televizi Prima.

    Čaputová se ve Fóru Karlín dočkala ovací jako rocková hvězda. Společnou fotku s ní a manželi Pavlovými „ulovil“ i premiér Petr Fiala (ODS, 58), který bude již v úterý 31. ledna od 9:30 hostem živě vysílaného pořadu Ptám se, pane premiére.

    Video  Čaputová sklidila ovace ve štábu Pavla: „Zvítězila naděje!“  - Lukáš Červený
    Video se připravuje ...

  • 2.Šťastný Zdeněk Svěrák

    Ve volebním štábu vítězství Petra Pavla přihlíželo na sedm desítek osobností českého společenského života, od herců a zpěváků po elity českého sportu. A tak všichni po letech zklamání z výsledků voleb zažili pro jednou zase radost.

    „Tentokrát to cinklo,“ dal se slyšet doyen českého divadla a filmu Zdeněk Svěrák (86). „Jsem po dlouhé době šťastný. Už jsem se dvakrát pokoušel podpořit volbu neúspěšného prezidentského kandidáta a tentokrát se to do třetice povedlo,“ řekl ve štábu, kam jej doprovodila manželka Božena a kde potkal i dlouholetého kolegu Jaroslava Uhlíře (77).

    „Naše společnost dospěla a dovede rozlišit populistické lhaní a pravdomluvnost. A konečně se do toho opřeli i mladí. Ti zase pochopili, že to je jejich život, jejich prezident. Můj je už poslední,“ řekl Svěrák pro denik.cz.

    Video  Zákulisí štábu Petra Pavla: Zdeněk Svěrák políbil Evu Pavlovou a potěšila ho Čaputová  - Instagram Zuzany Čaputové
    Video se připravuje ...

  • 3.Kuchařová stihla volby i ples

    Mnohé celebrity měly v sobotu napilno, přímo ze štábu spěchaly za prací: herečky Dana Morávková (51) anebo Kristýna Frejová (51) hrát do divadel, Anička Slováčková (27) zpívat na ples do Jablonného v Podještědí.

    Miss World 2006 Taťána Kuchařová (35) pak podstoupila úspěšnou »challenge « a vyrazila na Moravu stihnout Ples jako Brno!

    Další ale šli vítězství svého favorita oslavit – herečka Jitka Čvančarová (44) se potkala s Robertem Jaškówem a dalšími v hospůdce na Klamovce, velký mejdan se pak za účasti Dagmar Peckové (61), Romana Ondráčka či Václava Marhoula strhl v klubu ONE známého DJ Uwy.

    Prezidentské volby 2023: Taťána Kuchařová ve volebním štábu Petra Pavla (28. 1. 2023) Prezidentské volby 2023: Taťána Kuchařová ve volebním štábu Petra Pavla (28. 1. 2023) | Blesk:Foto : Czech News Center / Rusinova Maria

    Ples jako Brno: Taťána Kuchařová Ples jako Brno: Taťána Kuchařová | Blesk:CNC / Pavel Machan

  • 4.Kolář s Witowskou

    Kdo nemohl chybět ve štábu Pavla, byl pak jeho věrný podporovatel Petr Kolář - Pavel během víkendu vícekrát vzpomínal na to, jak s ním objížděl republiku při besedách se studenty. Kolář byl podle Pavla prvním, kdo ho oslovil „pane prezidente“.

    „Pan Kolář je především diplomat a politik, ne lobbista. Je člověkem, který je respektován v kruzích, kterých já si vážím. Má velmi váženou diplomatickou kariéru včetně USA a Ruska a já si jen těžko dovedu představit někoho s tak komplexním pohledem a kontakty, jako má on. Ale právě ta volnost toho našeho spojení je v tom, že rady rád příjmu, ale zdaleka nedělám závazek, že se jimi budu řídit,“ říkal v neděli Pavel na Primě.

    Kolář je však zároveň v současné době i partnerem Světlany Witowské - se kterou ruku v ruce ze štábu odcházel.

    Štáb Petra Pavla: Petr Kolář a Světlana Witowská Štáb Petra Pavla: Petr Kolář a Světlana Witowská | Archiv Blesku

  • 5.Pavel se syny, pivem i koloběžkou

    Petr Pavel se po rozhovoru pro ČT do štábu vrátil a korzoval mezi svými podporovateli. Užil si i zaslouženého piva, darem dostal dort a koloběžku.

    „Toho oslavování a radosti nebylo úplně tolik. Šel jsem včera z ruky do ruky, z kamery do kamery, z mikrofonu do mikrofonu. Musím ale také říci, že kromě pocitu uspokojení z práce celého týmu jsem začal mnohem ve větší míře cítit břímě odpovědnosti a očekávání, která do mě tolik lidí vkládá,“ přiznával na Primě. Kdo nechyběl ve štábu, byli přitom jeho synové Jan a Petr.

    Video  Petr Pavel si užíval pivo ve štábu  - Lukáš Červený
    Video se připravuje ...

    Video  Petr Pavel dostal koloběžku  - Lukáš Červený
    Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

Jaroslav Vašíček ( 10. března 2023 16:50 )

Důstojník,který obdržel nevyšš francouzské vyznamenání za záchranu francouzské = jednotky a vysoký důstojník NATO, to je náš nový pan president,kterého si velmi vážím. i když jsem byl za komunismu těžce persekvován nespojuji to s ním.Když nemůžete o někom říci nic positivního,tak mlčte a nedělejte z lidí debily.

hulmihosoudruhu ( 1. února 2023 19:28 )

Zeman má z prvního manželství také syna, to tě nezajímá?

E M ( 1. února 2023 02:34 )

Mně zajímá, proč Blesk, který se o drby zajímá, ani slůvko o jeho první ženě, paní Haně Pavlové, která mu dala dva syny, nikde ani zmínka.

LuCo ( 31. ledna 2023 16:11 )

Zas bude na Hradě sranda! Prdlá Markéta Řeháková - dvorní šašek k nepřekonání..Jedině snad praštěná Řeháková a pošuk Richterová by v deblu měly na víc...

JaNat ( 31. ledna 2023 02:15 )

Kdybyste měl dobrou pamět, tak byste si vzpomněl, že jsem již několikrát psala, že jak pan Pavel, tak pan Babiš nejsou moji kandidáti. Proti Alzheimerovi je dobré trénovat mozek, např. učit se nějaký cizí jazyky. Co takhle oprášit si ruštinu, ono je vždy dobré vědět co má, námi vytvořený nepřítel, za lubem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa