Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Podcast: Kam zmizely sestry Kristina a Bára Burdovy? Podle otce jsou u Svědků Jehovových!

Video se připravuje ...
Autor: pdc, icp, pma - 
30. ledna 2023
05:00

Na začátku srpna 2015 viděl Pavel Burda své dcerky Barunku a Kristinku naposledy. Mladší Barunce slíbil, že ji odvede v září prvně do školy, ale od té doby se po dívenkách slehla zem. Matka, která se s otcem dcer už dříve rozvedla, přestala komunikovat a Pavel Burda tak dodnes neví, kde se dívky nachází. Tuší ale, že by mohly být v komunitě Svědků Jehovových! Více o zmizení dvou malých sester se dozvíte v nové epizodě podcastové minisérie Kde jsou?

Od ledna 2019 jsou v policejních záznamech vedeny dvě pohřešované dívky z Prahy, setry Kristina a Bára Burdovy. Jejich zmizení tehdy nahlásil otec Pavel, který je přesvědčen, že za vším stojí jeho bývalá manželka Jaroslava.

Video  Kde jsou? Setry Burdovy mají být údajně u Svědků Jehovových!  - pdc, icp, Jedlička Čebotareva
Video se připravuje ...

Do školy Barunka nenastoupila

„8. srpna 2015 jsem byl u holek na návštěvě. Domlouvali jsme se s Barunkou, že od září, kdy měla nastoupit do školy, budu mít sice dost pracovních povinností, ale na první školní den jsem jí chtěl doprovodit,“ sdělil sám otec v nejnovější epizodě podcastové minisérie Kde jsou?, která se zaměřuje na případy zmizelých dětí.

„Před koncem srpna jsem psal bývalé ženě mail, že budu ráno čekat před barákem, abych Barunku doprovodil do školy. Přišla mi odpověď, ať nečekám, že je má bývalá žena s holkami na dovolené a ozve se, až se vrátí zpět do Čech,“ vyprávěl v novém díle podcastu dále otec. Jenže Jaroslava, která jak později policie zjistila, si nechává říkat Jennifer Chandler nebo Jennifer Kandlerová, otci dcer po krátké době sdělila, že se z dovolené stala pracovní cesta.

Matka zrušila kontakt

Od té doby byla expartnerka s Pavlem Burdou jen v písemném kontaktu. Dcery mu velmi na rychlo nabídla vidět v anglickém Cornwallu, kde se s Bárou a Kristinou mohl sejít v parku. Otec si ale nezvládl během pár hodin technicky zajistit cestu z Čech do Velké Británie a dívky tak nespatřil. Veškerá komunikace mezi bývalými manžely byla na bodu mrazu. A i když v lednu roku 2019 soud svěřil po vyčerpávajících tahanicích sestry Báru a Kristinu do výhradní péče otce, dlouhé roky není známo, kde se dívky nachází.

Otec Pavel se obává, že by Kristina a Bára mohly být vychovávány u Svědků Jehovových, ke kterým před rozvodem manželů matka vstoupila.

Více informací a detailů k případu zmizení se dozvíte v druhé epizodě podcastové minisérie Kde jsou? Ta vychází každé druhé pondělí a moderátorky Insta Crime Podcastu Tereza Prošková a Petra Macháčková se v nich zaměřují na případy pohřešovaných dětí. Bonusový rozhovor s Pavlem Burdou, otcem pohřešované Báry a Kristiny, si můžete přečíst na webu Blesk.cz a poslechnout ve všech podcastových aplikacích už toto úterý.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání