Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pavlová a Babišová podpořily v TV své muže: Slova o kampani, strachu o život i návratu do normálu

Autor: simao - 
26. ledna 2023
22:47

Eva Pavlová a Monika Babišová vyrazily do posledního televizního duelu kandidátů na prezidenta osobně podpořit své manžely. A to nejen do zákulisí na TV Nova, ale i přímo před kameru. Adeptky na budoucí první dámu dostaly prostor pro své vzkazy divákům a voličům, reagovaly však i krátce na dotazy moderátora Reye Korantenga ohledně toho, jaká pro ně vlastně byla kampaň při boji jejich partnerů o Hrad. Obě přitom svorně věří, že se mnohdy vyhrocená a vypjatá nálada ve společnosti vrátí po volbách do normálu.

„Chtěla bych se na voliče obrátit v tom duchu, že si připomeňme slova naší hymny a zkusme se podívat na Českou republiku jako na náš společný domov, ve kterém bychom mohli důstojně a slušně žít dál. A poprosila bych vás, abyste přišli k volbám,“ uvedla Eva Pavlová ve svém vzkazu voličům.

„Já si myslím, že mého manžela nemusím nikomu představovat, že už ho asi všichni znají, ale nevím, jestli všichni vědí, že už 10 let fungujeme v nadaci a pomáháme lidem. Můj manžel vstoupil do politiky s tím stejným cílem - aby mohl bojovat za lidi, aby jim mohl pomáhat, aby měli lepší život a aby tady vždycky byl pro ně. Když půjdete k volbám, podpoříte mého manžela, vždycky bude za vámi stát a postará se,“ vzkázala v TV Nova Monika Babišová.

Eva Pavlová přiznala, že na dobu kampaně bude vzpomínat v dobrém, ale i ve zlém. S manželem nezažili jen pozitivní momenty - ten poslední, kdy se objevila poplašná zpráva o smrti Petra Pavla, se rozebíral obsáhleji i v samotném úvodu poslední televizní debaty před 2. kolem voleb.

„Budu na tu dobu vzpomínat jako na trochu abnormální a to vzhledem ke dvěma věcem - jednak že jsme tam zažili spoustu spontánních a neskutečných pozitivních reakcí od lidí, kteří nás podporovali, od dobrovolníků, kteří pro nás sbírali podpisy, až po tu situaci, která byla teď nedávno, po tu emočně vyhraněnou a s osobním útoky, svým způsobem nepříjemnou. Takže v  dobrém i ve zlém,“ říkala na rovinu Pavlová.

Milí lidé i strach o život

Své výhrady, ale i strach rodiny o život zmínila také Babišová, která v průběhu kampaně dostala v obálce nábojnici.

„Pro mě je to takové rozpolcené, protože já na jedné straně jsem se potkala s neskutečně milými lidmi na manželových výjezdech a na druhé straně jsme měli bohužel strach o život. Hlavně, co mě zaskočilo, je, že lidi mezi sebou nedokážou komunikovat a v dnešní době se někteří lidé i musí bát dát najevo svůj názor, protože se bojí, aby nepřišli o práci, nebo aby nebyli lynčováni. Z toho jsem dost smutná a zaskočená,“ přiznala Babišová.

Věří v návrat do normálu

Pavlová nicméně doufá, že po volbách se situace uklidní. „Snad skončí tady takové to období nepokojů a rozhádané společnosti a snad se postupně dostaneme i do té normální situace, kdy budeme všichni v klidu pokračovat dál,“ věří Pavlová.

Babišová vzpomínky na těžké chvilky odlehčila úsměvem. „Já už se nemůžu dočkat soboty večera, já budu slavit za každou cenu,“ říkala. „Samozřejmě také doufám, že se po víkendu vrátíme všichni k normálním životům. Celá republika vlastně. A dokážeme tady všichni společně žít a respektovat se navzájem, ať už to dopadne jakkoliv,“ dodala Babišová.

Video  Pavlová vs. Babišová - Kdo se stane první dámou České republiky?  - Videohub
Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

UFO1 ( 27. ledna 2023 10:44 )

Hrad potřebuje po 20 letech uklidit,a to zvládne jen armáda .Audi­ty,ex­perti­zy..­..

UFO1 ( 27. ledna 2023 10:42 )

Image p. Babisove a společnost,kterou se obklopuje PR tým podcenil, s tim se běžný občan neztotožní,ani nechce.

jdi-se-bodnout ( 27. ledna 2023 09:41 )

Ty rty Babišové nacpané silikonem...Když si představím, jak mi s nimi....
No fuj!

aokana ( 27. ledna 2023 06:23 )

dve zelené gumy, ovládané vojskom NATO, to naozaj chcete ? držím vám palce a majte viac rozumu ako pražskí a brnenskí kaviarenskí slnečkári, jedinou oich robotou je miešanie výkalov

UFO1 ( 27. ledna 2023 05:59 )

Nefer kampaň jednoho z 8 kandidátů na prezidenta pošpinila volby prezidenta v ČR a běžní smrtelníci nechtějí ,aby v nich někdo budil děs,proto volba,ale až v SOBOTU

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa