Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Poslední setkání generála Pavla: Tisíce lidí na Staromáku!

Aktualizováno -
25. ledna 2023
17:50
Autor: diz, pom, ČTK - 
25. ledna 2023
17:10

Volební boj vrcholí! Do začátku druhého kola prezidentských voleb zbývají necelé dva dny. Na Staroměstském náměstí se právě ve středu sešli příznivci generála Petra Pavla, aby mu vyjádřili podporu na posledním setkání v rámci jeho prezidentské kampaně. O funkci prezidenta se utká s Andrejem Babišem (ANO). Na zhruba hodinovou akci na náměstí dorazily tisíce lidí a řada známých tváří.

Všichni za pravdu!“ Takový název nesla akce, která se od pěti odpoledne konala na Staroměstském náměstí, a jíž pro svého prezidentského kandidáta uspořádal tým Petra Pavla. Na náměstí zamířily tisíce lidí.

„Vzhledem k velkému množství očekávaných účastníků a kapacitě Staroměstského náměstí prosíme, abyste využili k příchodu jiné ulice než Železnou, Melantrichovu a Celetnou, ve kterých může docházet k nebezpečnému zacpání,“ uvedl Pavlův tým s tím, že pokud by k tomu došlo, bude akce kvůli bezpečnosti hned ukončena. „Buďte tedy opatrní, hlavně v klidu. Děkuji a těším se na viděnou,“ vzkázal Petr Pavel svým příznivcům.

Jako hrdinové z Nagana

Lidé se začali scházet už půl hodiny před začátkem akce. Dobrovolníci z Pavlova týmu příchozím rozdávali plakáty s portrétem Pavla a placky. Program na pódiu zahájili bubeníci v červených tričkách s nápisem „generál“, které pak vystřídal po úvodním slovu moderátora sám Pavel s manželkou, kteří přivítali příchozí.

Po Pavlově vystoupení postupně krátce promluvili jeho protikandidáti z prvního kola volby. Nerudová, Fischer i Hilšer především vyzvali lidi, ať jdou v pátek a sobotu volit. „Náš společný cíl je velmi blízko, ale nenechme se ukolébat tím, že to dobře dopadne. Dobře to dopadne, až přijdeme všichni k volbám,“ řekla Nerudová.

Podle Fischera je při akcích na podporu Pavla vidět velkou sílu. „Že náš hlas něco váží, že můžeme promluvit do správy naší země,“ uvedl. Hilšer označil Pavlova protikandidáta ve druhém kole Babiše za katastrofu. „Máme na výběr mezi politikou lží a nenávisti a politikou, která je normální, slušná, kterou si všichni v této zemi zasloužíme,“ řekl. Po nich promluvili na podporu třeba herec, scénárista a spisovatel Zdeněk Svěrák, herečka a zpěvačka Barbora Poláková nebo herec a režisér Jiří Mádl, hokejista Tomáš Plekanec a tenistka Lucie Šafářová.

Na pódiu mimo jiné vystoupil legendární hokejový útočník Jiří Hrdina, jenž Pavla přirovnal k hokejistům, kteří v roce 1998 vybojovali nezapomenutelné zlato. „Na tomto nádherném božím místě jsme slavili Nagano 1998. Na tomto pódiu stáli chlapi, kteří bojovali do poslední minuty. Byli to bojovníci, hráli slušně a fair play. Tyto hodnoty reprezentuje právě Petr Pavel,“ sdělil.

Dalším z vystupujících byl úspěšný filmový režisér Václav Marhoul. „Za těch 25 let, co pana generála znám, poznal jsem ho jako slušného, zásadového a charakterního člověka. Jde o referendum občanů ČR, aby si po 20 letech zvolili dobrého a slušného prezidenta,“ řekl ve zřejmé narážce na prezidenty Václava Klause a Miloše Zemana. „Je mi líto Jezulátka, to to odneslo nejhůř,“ řekl davu herec Jiří Mádl, který narážel na nedávnou kauzu, kdy v rámci Babišovy kampaně uzavřel řád bosých karmelitánů kostel Svatého Jezulátka.

Kolem půl šesté se ke slovu dostal znovu Petr Pavel, který na úvod poděkoval práci svých předešlých protikandidátů, kteří mu vyslovili podporu. Ocenil jak senátory Marka Hilšera a Pavla Fischera, ale také Danuši Nerudovou – a především jejich voliče.

21:18
29. 1. 2023

Vážení čtenáři, děkujeme za sledování našeho volebního zpravodajství, tímto online přenos končí. V nadcházejícím týdnu pro vás chystáme články o novém prezidentovi ČR i dalších informacích z české politiky. Děkujeme za pozornost a přejeme vám dobrou noc. 

20:57
29. 1. 2023

Nový český prezident Petr Pavel na facebooku znovu poděkoval Zuzaně Čaputové za její včerejší návštěvu. „Návštěvy prezidentky Zuzany Čaputové si nesmírně vážím. Její silný krok a upřímný projev mě naplňují nadějí, že nás čeká úspěšná spolupráce ve prospěch hodnot, které sdílíme. My Češi a Slováci k sobě stále máme velmi blízko a jsem rád, že včera se to jen potvrdilo. Děkuji, paní prezidentko,“ napsal. 

20:51
29. 1. 2023

Hrad by chtěl Petr Pavel víc otevřít lidem, uvedl dnes večer na TV Nova. Bezpečnostní opatření podle něj není nutné udržovat na vysoké úrovni, hrozba, která byla před několika lety, pominula. Hrad by podle něj mohl být otevřenější i na sociálních sítích. „Možná i určitou populární formou informovat mladé, co se děje,“ uvedl. 

Bude se také bavit o možnostech využití lánského zámku ke kulturním, sportovním a jiným akcím tak, aby byl zámek víc majetkem lidí než státu a prezidenta.

Zobrazit celý online

Poslední prosba

„Je to výraz měnící se politické kultury. Všichni, kdo jsme tady, chceme slušnost, důstojnou společnost a důstojnou budoucnost. „Když se podíváme na ty necelé dva týdny, co s naší společností nadělala kampaň Andreje Babiše, podporovaná Milošem Zemanem a proruskou komunitou. Rodiče musí uklidňovat své děti, a odrostlejší děti zase seniornější rodiče, vysvětlovat jim, že nebude válka, když si náhodou zvolíme toho zlého generála,“ řekl na Staroměstském náměstí Petr Pavel. 

Zopakoval, že Babiš urazil vojáky, veterány a jako slon v porcelánu se zachoval i ke spojencům. Poprosil lidi, aby přišli k volbám a nenechali to ležet ladem. Jinak by podle něj mohlo dojít k tomu, že se Babiš na Hrad prolže. 

Jeho slova doprovodilo skandování tisícihlavého davu: Pavel na Hrad. Staroměstským náměstím se pak na závěr rozezněla píseň Jednou budem dál. Pak se Petr Pavel s příznivci rozloučil.

Světová ostuda

Nebyli to ale jen příznivci Petra Pavla, kdo na náměstí dorazil. Objevili se i jeho odpůrci. Pod orloj na Staroměstském náměstí někdo umístil plakát s nápisem „Hanebný národe, který volíš dva bolševiky, světová ostuda“, jenž byl podepsán e-mailovou adresou obsahující slova „Katolická legie“.

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

1pravda1 ( 26. ledna 2023 07:31 )

TO NEBYLY TISÍCE LIDÍ - UŽ MÁM TÉ PROPAGANDY DOST

JaNat ( 26. ledna 2023 01:55 )

Pavel je především podržtaška NATO a pokud bude zbrojit, jakože chce, pak bude nakupovat předražené zbraně z USA za miliardy. Kdo dal Pavlovi impuls před 4 lety jezdit mezi lidi a prédikovat o pořádku atd? Velvyslanec USA. Kdo Pavla poslouchá a umí číst mezi řádky pochopí co je zač a komu bude sloužit.

JaNat ( 26. ledna 2023 01:50 )

Já před Pavlem varuji, ale vím, že Češi potřebují nejdříve dostat pořádně přes papuli a teprve pak prozřou. Nu tak, kdo chce kam pomozme mu tam.

JaNat ( 26. ledna 2023 01:44 )

NATO nás neochrání, to už řekl i Trump. Tak proč volíte generála, který je jejich podržtaška? Proč volíte někoho kdo těm politickým problémům v zemi vůbec nerozumí. Pavel mluví jen o válce a zbrojení. Já chci prezidenta, který bude řešit české problémy a ne pouze Ukrajinu a válku. Pomoci ano, ale to co dělá Fialova vláda je
na hlavu. Fiala a Pavel, ne děkuji. Vyčítáte Babišovi zadlužení státu a co dělá Fialova vláda? Tu půjčku od EB ve výši ca 140 mil. budou platiti ještě vaše pravnuci. A pro mne jsou USA největší agresoři světa. Když zvolili Bidena řekla jsem: A brzy začne válka na Ukrajině. A netrvalo dlouho a stalo se. Donald Trump posléze prohlásil: Kdybych byl já prezidentem nikdy by k válce na Ukrajině nedošlo. Na Pavlovu perfektně kontrolovanou masku nenaletím, pro mne je to despota a karierista. Nevěřím mu a vím, že on přinese zlo ne Babiš.

erdk ( 26. ledna 2023 01:18 )

Generál Pávek je Fialy loutka,on komunistický rozvědčík,otec komunista,manželka komunistka.Takového křiváka na hradě nechceme,jen budou s Fialou přiostřovat konflikt a zathnou nás do války,potom si to ospravedlní a svedou to na Putina,nebo bych se nedivil,že i na Babiše

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa