Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vánoční stromek letěl v Kuřimi z okna: Anonym se za to omluvil, poslal i peníze

Autor: VaB - 
24. ledna 2023
14:50

Nakonec spravedlivě a až úsměvně skončil případ vánočního stromečku zavěšeného v koruně stromu v Kuřimi. Někdo ho vyhodil z okna, jelikož ale zůstal viset vysoko nad zemí, bylo nutné ho náročně odstranit. Starosta vyzval dotyčného k zaplacení nákladů. A to se nakonec i stalo.

Starosta Kuřimi Drago Sukalovský (STAN) o vánočním stromečku v koruně stromu v ulici Nádražní informoval v lednu. „Vyhodit vánoční stromek z okna (a pak ho dát na určené místo) je asi nejjednodušší cesta, jak se ho zbavit,“ popsal na facebooku starosta.

Očividně s takovým postupem se ztotožnil jeden z obyvatelů a stromek obyčejně vyhodil z okna ven. Nepočítal zřejmě s tím, že zůstane viset na jiném stromě. „Inu, kde nic není, ani smrt nebere. Pokud se ovšem dotyčný zastyděl a chtěl by alespoň trochu napravit svoji reputaci, pak se může  zastavit na městských službách a odstranění stromku z koruny zaplatit, není to ani tisícovka,“ vyzval starosta majitele.

Nakonec vše ale dopadlo dobře, možná až lehce úsměvně. O pár dní později na úřad v Kuřimi skutečně dorazil dopis s tisícikorunou. „Příběh vánočního stromku v koruně jiného stromu na Nádražní má pokračování. Dnes dorazila na radnici obálka a v ní anonymní dopis. Musím říci, že takový anonym jsem ještě nedostal,“ zakončil starosta.

„Omlouvám se a přikládám peníze za sundání vánočního stromku. Již se to nebude opakovat…“ stálo v dopise s tisícovkou. Takové jednání nakonec kvitují i komentující. „Parádní přístup dotyčného,“ napsal jeden z nich.  

Video  Kácení vánočních stromů pro Prahu  - Blesk.cz - David Malík
Video se připravuje ...

bullshit ( 25. ledna 2023 08:12 )

Občas asi každý v životě udělá pitchovinu. Sebereflexi je ale třeba ocenit, když máme odsouzené lháře v patrech nejvyšších a sebereflexi žádnou nemají.

offline ( 24. ledna 2023 15:22 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání