Co budete potřebovat?

  • Pokud u vás pořádně mrzne, je to ideální čas na výrobu. 
  • Hodit se vám budou nejrůznější plastové misky. Použít můžete také formičky od muffinů či kelímky.
  • Nejrůznější přírodniny: lístky, větvičky, malé plody, suché květy, plátky citrusů.
  • Další ozdůbky (mušle, korálky apod.) dle fantazie či potravinářskou barvu.
  • Igelitové sáčky, vodu, provázek.

Autor: archiv

Jak na to?

Do vybrané formičky či misky nalijte vodu. Do vody naskládejte přírodniny či další ozdoby dle fantazie. Můžete kápnout i trochu potravinářského barviva. Pak nastříhejte provázek na poutka a vložte do vody tak, aby kousek přečuhoval ven a ozdoba šla po zmrznutí zavěsit. Nakonec zalijte vodou a nechte za oknem nebo v zahradě pořádně zmrznout. Po zmrznutí misky vyklepněte a ozdoby rozvěste na větve stromů nebo na balkoně.

Náš tip: Pokud máte velmi pevnou misku a bojíte se, že by vám ozdoba šla špatně vyklepnout, vyložte ji igelitovým sáčkem. Půjde to pak raz dva.

Autor: archiv

Ledové svícny

Krásnou atmosféru vám udělají také ledové svícny. I když jejich životnost není dlouhá, určitě vám také udělají radost. K výrobě budete potřebovat dvě různě velké nádoby. Tu menší nádobku pak vložíte do větší. Obě pak navrchu spojíte lepenkou tak, aby byl mezi oběma volný prostor a nijak se při tom nehýbaly. Prostor pak vylijte vodou a ozdobte dle fantazie. A nechte dostatečně zmrznout. Po odstranění nádobek vám vznikne efektní ledová miska, do které pak vložíte čajovou svíčku. Díky potravinářské barvě můžete vytvořit i krásně barevné svícny. 

Originální zimní dekorace vybírejte na našem Blesk Bazaru.