Už několik týdnů tráví Honza Dědek se svou partnerkou Terezou dovolenou na Bali, válejí se v bazénu, projíždějí přírodu na skútru, chytli ten nejsilnější déšť a navštívili místní školu. Zastavili se také u domorodců a podstoupili rituál plodnosti.

Rýže má na Bali (a v hinduismu obecně) magickou moc - je symbolem plodnosti. No tak jsme podstoupili rituál; jeden nikdy neví. Teprve pak jsme se dozvěděli, že stejné účinky jsou připisovány i banánu. No ale ten by nám na čele asi nedržel,“ přiznal moderátor. A jako důkaz přiložil fotografii, na níž mají s partnerkou pár zrnek rýže nalepených na čele. 

Dalším zážitkem, na který Dědek jistě nezapomene, byla návštěva u Heleny Houdové. „Leckoho Helena Houdová zasvětila do lecčeho, nás provedla iniciačním rituálem první ochutnávky durianu, přezdívaného „král ovoce“, který vydává velmi pronikavou vůni. Jedni ji přirovnávají k vanilkové zmrzlině, horkým mandlím, pudingem, ale taky například ke shnilé cibuli nebo žumpě,“ podotkl Dědek. Ale Houdová se nad durianem rozplývala.

To je nejmňamnější ovoce tady. Mám husí kůži z toho, jak je to dobrý, ale strašně to smrdí. Třeba do hotelu se to nesmí brát. Já už to mám dva dny v lednici, takže nám tu smrdí teď celý obývák,“ prozradila Houdová. Dědek husí kůži neměl, zato přítomný smrad mu v nose zůstane dlouho.

Video
Video se připravuje ...

Slávik i Dědek ukázali své paní Columbové. V show Můj muž to dokáže poteče krev a dojde i na vyznání lásky! FTV Prima

Fotogalerie
33 fotografií