Podle Vondráška prošla policie generační obměnou a nábory se začaly dařit, každý policejní celek ví, kolik lidí by měl podle dlouhodobé koncepce mít. Rakušan uvedl, že místa se podařilo loni zcela zaplnit u hasičského sboru.

Premiér na tiskové konferenci ocenil práci policistů v posledním roce, kdy se podíleli na zvládnutí uprchlické vlny z Ukrajiny, intenzivně zasahovali při kontrolách na česko-slovenských hranicích, měli úkoly spojené s předsednictvím Česka Evropské unii a přitom souběžně museli v plném rozsahu vykonávat běžnou činnost. „Policie je mimořádně kvalitní, spolehlivou a také moderní složkou našeho státu,“ konstatoval Fiala po prohlídce policejního národního operačního centra v pražských Holešovicích a prezentaci pohotovostní motorizované jednotky Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy v Ďáblicích.

Video
Video se připravuje ...

Petr Fiala a Vít Rakušan u PMJ pražské policie Blesk.cz - David Malík

Vondrášek ocenil posílení investic z podzimu, díky němuž policie mohla objednat dostatečný počet vozů, i navýšení platů k 1. ledna a ohodnocení přesčasové práce policistů. Rakušan přitom zopakoval, že na přesčasy vláda vyčlenila dostatečné finance i pro letošní rok.

Fotogalerie
36 fotografií