Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zákulisí debaty na ČT: „Moc kontaktní“ Monika Babišová, šokovaný moderátor i nemocný generál

Autor: simao - 
23. ledna 2023
19:00

Do zákulisí debaty na České televizi, kam se nečekaně vydal i přes původní odmítání expremiér a prezidentský kandidát Andrej Babiš, nechala nahlédnout jak samotná Česká televize včetně moderátora Martina Řezníčka, tak i Monika Babišová, která do Národního muzea doprovodila svého manžela. Co o debatě uvedla adeptka na první dámu?

„Doprovodila jsem včera Andreje na debatu ČT a jsem pyšná, že ten souboj 2 na 1 zvládl,“ uvedla v pondělí na instagramu Monika Babišová.

V zákulisí debaty se pozdravila i s manželkou druhého hradního adepta - Evou Pavlovou.

„Trošku jsme si s paní Pavlovou popovídaly, bylo to příjemné. A ano, opět jsem na někoho sahala a hladila. Jsem prostě moc kontaktní,“ dodala Babišová v dalším příspěvku.

Kontaktní naopak nechtěl být příliš Petr Pavel. Po natáčení se přiznal, že do debaty vyrazil i přes zdravotní potíže.

„Asi jste si na mém hlase během debaty všimli, že nejsem úplně zdravý. Měl jsem dnes horečku a před debatou jsem si musel vzít léky. Potřebuji se dát dohromady před dalšími debatami, a proto, i když nerad, musím zrušit svůj zítřejší program. Doufám, že se nebudete zlobit. Děkuji,“ uvedl na twitteru v neděli.

V pondělí pak přidal další tweet. Tentokrát s domácím miláčkem. „Děkuji za všechna přání brzkého uzdravení. Myslím, že to bude fajn. Naštěstí mi Micka pomáhá marodit,“ vzkázal Pavel.

I přes obtíže se Pavel přitom v zákulisí po debatě přece jen zdržel. „Po závěrečné debatě kandidát Babiš rychle mizí, rozhovory novinářům dát nechce, spěšně odchází po namrzlém chodníku od budovy. Kandidát Pavel zapózuje s manželkou na závěrečnou fotografii a ještě dalších deset minut reportérům odpovídá,“ uvedl twitterový účet Newsroom ČT24, který přinesl pohled do zákulisí na řadě snímků fotografa Václava Hodiny.

Svůj pohled do zákulisí debaty na ČT pak na sociální síti zveřejnil i moderátor Martin Řezníček.

„Já jsem se to dozvěděl, že Andrej Babiš přichází, od šéfredaktora, který viděl Andreje Babiše, jak jde tady nahorů, několik desítek sekund před začátkem vysílání. By to pro mě šok,“ přiznal Řezníček.

„My jsme tu informaci předem neměli, ale byli jsme připraveni, protože jsme s eventualitou toho, že přijde pan Babiš na poslední chvíli, počítali. Měli jsme tu debatu rozstrukturovanou i v případě, že by pan Babiš nepřišel, i v případě, že by se nakonec zjevil,“ dodal moderátor.

Nejsilnější ohlasy po debatě patrně vzbudilo Babišovo vyjádření, když uvedl, že by v případě napadení Polska či některého ze států v Pobaltí, vyslat české vojáky na pomoc, protože si přeje mír.

Babiš si stěžuje na provokaci

V pondělí Babiš svá vyjádření mírnil. „Já si myslím a jsem o tom přesvědčen, že my závazky za naší vlády jsme vždycky plnili a že samozřejmě, kdyby došlo k té katastrofě, že by Rusko napadlo Polsko nebo Pobaltí, že bysme samozřejmě jim pomohli,“ uvedl Babiš v pondělí večer na Nově, když se vracel k dění v debatě v České televizi.

„Ono to vzniklo tak, že ten pan redaktor, který vlastně včera zastupoval pana Pavla, který moc nemluvil, hypoteticky vymyslel tuhle věc, která je pro mně absurdní a já jsem mu čtyřikrát řekl, že nechci válku, že si to neumím představit,“ tvrdí nyní Babiš.

 „Byla to provokace toho moderátora. Proč mluví moderátor o válce? Proč straší jadernou válkou? To byla připravená past na mně a já jsem to špatně interpretoval, já jsem se za to omluvil,“ podotkl Babiš a dodal: „Já jsem dneska psal polskému premiérovi, protože samozřejmě to hned využili všichni proti mně. Každý může udělat chybu. Ano, byla to chyba.“

Pavel: Babišova omluva neomluva

„Rozhodl jsem se, že pokud se stanu prezidentem, povede moje druhá cesta do Polska, abych našeho dobrého souseda a přátele z Pobaltí ujistil, že ctíme dohody a Andrej Babiš nemluví za nás,“ reagoval po debatě na twitteru Petr Pavel.

„Babiš svým výrokem, že by určitě nevyslal naše vojáky do Polska nebo Pobaltí, pokud by byly napadeny, odignoroval naše spojenecké závazky a výrazně ohrozil naši důvěryhodnost a bezpečnost. Omluva neomluva na tom nic nemění,“ dodal generál, kandidující na hlavu státu.

Video  CELÝ ZÁZNAM souboje titánů v Blesku: Pavel a Babiš o drsné kampani, talismanech i diplomacii  - Blesk TV a Mall TV
Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

verka1 ( 24. ledna 2023 11:03 )

Pavel posmrkaval, asi má zánět dutin, užívá antibiotika, kapky na rýmu, teplý čaj s medem, citron.

jasnavolba ( 24. ledna 2023 10:58 )

humus redaktora jen křivárny na Babiše to je v dnešní době demokracie televizí,novinářu!

JaNat ( 24. ledna 2023 09:32 )

Řezníčka propustit, udělal ČT ostudu. Nikoho neměl hnát do kouta a překrucovat jeho slova, on měl vést solidní debatu a ne za Pavla mluvit a dát mu svatozář a Babiše dehonestovat. Pokud tohle jsou demokratické volby, pak jsem královna ze Sáby. A pokud touto cestou Pavel vyhraje, tak vlastně prohrál.

JaNat ( 24. ledna 2023 09:27 )

A když Babiš došel, byl moderátor v šoku a dehonestoval pana Babiše od rpvní chvíle.

JaNat ( 24. ledna 2023 09:25 )

Ale není, to jen ty to nechceš vidět.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa