Jak prozradil pro Blesk.cz blízký rodiny, byl mladík v šoku. Rodina ihned vytočila obecní policii. „Naši strážníci na místě udělali základní úkony a k šetření případu povolali státní policisty,“ sdělil starosta Bystřice Roman Wróbel.

Podle policejní mluvčí Kateřiny Kubzové policisté v dané věci přijali oznámení. „V současnosti zjišťují veškeré skutečnosti. Prověřují a vyhodnocují zjištěné informace. V tuto chvíli nelze poskytnout dílčí data,“ sdělila mluvčí.

Vytrhl se a utekl

Chlapec si prý pamatuje, že se jednalo o černý volkswagen s tažným zařízením. Typ neví. „Vůz u něj zastavil s tím, že ho vezme do Třince. Kluk si však všiml, že vzadu sedí dva cizinci, dostal strach a odvoz odmítl. V tu chvíli ho prý už muži začali tahat dovnitř. Dokázal se jim vytrhnout a začal utíkat,“ popsal událost muž.

Lidé v obci spekulují, o co tady mohlo jít. „Jedná se o moc hezkého chlapce, mohli si ho vyhlédnout nebo ho jen z legrace chtěli postrašit,“ přemítala místní žena. Druhá zmínila možné nevyřízené účty, jen jí to k tomuto konkrétnímu chlapci nepasuje.

Všem je však divné, co dělalo cizí auto v tak brzkou hodinu na tak odlehlém místě. Odkud mohlo jet? Zastávka Na Kamenném leží uprostřed lesa v serpentinách a v kopci. Navíc v jedné z nejodlehlejších částí Bystřice Pasekách.

Výmysl to prý nebude

Varovné zprávy, že někdo lákal dítě do černé dodávky nebo nějakého vozu se na sociálních sítích objevují poměrně často. Zrovna o víkendu se tam jedna nová objevila z Rychvaldu na Karvinsku. Ve většině případů se však prokáže, že jde o falešný poplach nebo že si to dítě z nějakého důvodu vymyslelo.

U události z Bystřice si to však místní nemyslí. „Sledujeme teď bedlivě cizí auta a hlásíme si ta, která se nám zdají podezřelá,“ doplnila jedna z maminek s tím, že dětem znova opakují, že se nemají s nikým cizím vybavovat.

VIDEO: Honzík Nejedlý (9) zmizel beze stopy v lednu 1998. Stal se obětí gangu, který obchodoval s dětmi?

Video
Odemknout video

9letý Honzík zmizel beze stopy. Stal se obětí gangu, který obchodoval s dětmi? Videohub