„Došlo k nehodě dvou osobních vozidel, jedno jelo z Brna na Mikulov, druhé z Mikulova na Brno. Jeden z řidičů vjel do protisměru a obě auta se čelně srazila,“ uvedl Vala. Havárie se stala před 17:30.

Záchranáři na místo vyslali osm vozů, protože vrtulník kvůli počasí nemohl vzlétnout. Na místo tak vyjely čtyři záchranářské posádky, dva lékařské týmy, velkokapacitní sanitka a inspektor provozu.

„Na místě bohužel byla jedna osoba, která zemřela ještě před naším příjezdem. Ošetřili jsme dítě, které utrpělo těžká zranění, a převezli jsme jej do Dětské nemocnice FN Brno, druhé dítě s lehčími poraněními jsme po poskytnutí péče odvezli tamtéž. Ošetřili jsme také dvě mladé ženy, obě utrpěly mnohočetná vážná zranění a po ošetření byly převezeny na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno a Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně,“ uvedla Bothová.

Záchranáři měli v péči na místě ještě seniorku, kterou po ošetření pro vyloučení vážnějších zranění odvezli do břeclavské nemocnice.

Hlavní silnici uvolnili po 4 hodinách

Silnice, která je hlavním tahem z Brna na Vídeň zůstala několik hodin uzavřená v obou směrech. Objízdné trasy vedly od Brna přes Dolní Dunajovice a od Mikulova přes Březí.„Na okolních silnicích nárazově vznikaly menší kolony. Hlavní tah na Vídeň jsme opět zprůjezdnili krátce po deváté hodině večer," zmínil Vala. 

Video
Video se připravuje ...

Při nehodě u Tvarožné zemřel řidič domíchávače Policie ČR