Přestože po rodičích zdědil opravdu dost peněz, zatím žije zcela běžný život ve skromnosti. A dokonce svědomitě studuje. A na všechno je zcela sám. Z rodinného Štaidlovic domu v Apolinářské ulici se záhy po otcově smrti odstěhoval. Pořídil si za 9 milionů vlastní byt v pražských Záběhlicích, kde žije s jezevčicí, která dělala poslední roky společnici jeho tátovi, když ho opustila životní partnerka.

Na vlastní pěst

Podle Ani Štaidlové (76), bývalé manželky Arturova otce, se dokonce rozhodl strávit minulé Vánoce na vlastní pěst. Nejen, že nebyl u babičky Svatavy Bartošové (83) na Moravě, ale dokonce ani u svých dvou bratrů Jiřího (48) a Jana (46) nebo sestry Karolíny (40), jejichž matkou je právě Aňa. „Má tolik peněz, že mohl svátky trávit v tom nejdražším hotelu v Thajsku nebo kdekoliv jinde na světě a vzdělávat se tam ve vodních dýmkách, které ho interesují. Alespoň já bych to tak udělala,“ netají se Štaidlová.

Student psychologie

Artur se ale rozhodně neřadí mezi zlatou mládež a k milionům po tátovi přistupuje – na rozdíl třeba od nejstarší Slavíkovy dcery Dominiky Gottové (47) – velice zodpovědně. Vystudoval První soukromou hotelovou školu v Praze, jel na vyučenou do Ameriky a následně pokračoval na Vysoké škole hotelové. Kromě toho, že vystudoval hotelnictví, se živil také jako barman, číšník a zpíval v metalové kapele Behind the Mirror (Za zrcadlem). Jeden čas dokonce prodával i vodní dýmky. Nakonec ho ale osud zavál zcela jiným směrem. Na Instagramu oznámil, že studuje psychologii. „Aspirující student psychologie,” stálo v popisku na jeho sociální síti.

Máma Iveta a táta Láďa by měli ze synka určitě radost. Miliony nerozhazuje a zdá se, že si chce vydělat vlastní peníze. I když to, čeho je majitelem, by mu stačilo určitě na dva životy.

Táta zabezpečil všechny 4 děti

Po Ladislavu Štaidlovi zůstalo jeho čtyřem potomkům dědictví ve výši 47 568 112 Kč. Každý z nich dostal nárok na čtvrtinu vlastnických práv na všechny jeho písně a další díla jeho bratra a geniálního textaře Jiřího Štaidla (†30). Mimo to měl Artur získat nejvyšší díl ve výši 40 % z veškeré hotovosti, která po jeho otci zůstala na jeho bankovních účtech a stejný podíl ze všech podílových listů, které vlastnil.

Dominika prošustrovala 6 milionů

Nejstarší dcera Karla Gotta (†80) sice po tátovi nic nezdědila, protože se po dohodě zřekla dědictví, avšak dostala ještě za jeho života 6 milionů korun. A dnes z nich nemá ani korunu! Prodala dokonce i luxusní byt na pražských Vinohradech. Dominika prý utratila vše za dluhy svého finského manžela, bývalého kytaristy metalové skupiny Stratovarius Tima Tolkkiho (56). „Ležel doma a nevydělával, táhla jsem domácnost úplně sama,“ tvrdila Gottová.

Video
Video se připravuje ...

Golda se vrátila do života Artura! A Maciuchová pohřeb nechtěla, kolegové i tak plánují loučení Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
37 fotografií