Byt v Praze o rozloze 30 m2 si Bára zařídila s nádechem glamour stylu, a přestože v bytě nebydlí dlouho, vůbec byste to nepoznali. Naopak na vás dýchne zabydlená a útulná atmosféra a domov plný stylových doplňků.

Fotogalerie
14 fotografií

Své bydlení bych popsala jako jednoduché, moderní a líbivé. Garsonce udala ráz černobílá kuchyňská linka, podle níž jsem následně ladila zbytek místnosti. Z materiálů jsem vsadila mimo jiné na dřevo,“ prozrazuje Bára.

Rozčlenění

Ta vede prodejny Bonami, takže je denně v úzkém kontaktu s interiérovými designéry, u kterých se ráda inspiruje. Trochu jí poradili i při zařizování jejího domova. Možná i díky tomu se do garsonky vešly nejen jídelna, ale také obývací pokoj, ložnice i koutek pro psí pelíšek, jak jinak než stylový a v duchu glamour – sametový. Jak to Bára dokázala?

Autor: Bonami

Při vybavování jsem si s prostorem hrála. Z kartonu jsem vystříhala půdorysy nábytku, které jsem různě rozmísťovala na podlaze,“ doplňuje.

Ač to bydlení vypadá velmi moderně, doplňují ho i starší kousky. Třeba jídelní stůl po babičce. "Stůl po babičce a dědovi. Byl to jejich první stůl ve společném domově a ještě nedávno jej používali. Na každou rodinnou sešlost stůl rozkládali, tudíž je pro mě určitým pojítkem s prarodiči, kteří pro mě moc znamenají. Tvoří mi tu domov."

Autor: Bonami

A co podle Báry nesmí v žádném mini domově chybět? "Rozkládací nábytek a kousky s úložným prostorem."

Pravidla pro zařizování malých prostor:

  • ideální jsou uzavřené skříně a komody
  • vyhněte se regálům
  • kuchyňské i šatní skříně volte s výškou až ke stropu, do horních polic umisťujte sezonní věci
  • rozčleňte si prostor na sektory (ložnice, jídelní část, obývací část, kuchyně)
  • volte světlejší barvy, které opticky zvětšují prostor
  • vyhledávejte úložné prostory (taburety, postel)
  • rozkládací sedačka je vždy skvělá volba.

Zařizujete si domácnost? Velký výběr nábytku najdete na našem Blesk Bazaru!