Anna s Tomášem mají oba několik specifických chromozomů, které mají za následek genetickou vadu plodu. O tom bohužel ani jeden z rodičů neměl tušení. Těhotenství probíhalo hladce. V 9. měsíci těhotenství koupili dům, který ani nestihli zabydlet, a už byla malá Aninka na světě, jenže ten se jim kvůli její diagnóze otočil vzhůru nohama.

Fotogalerie
14 fotografií

Mladý pár tak nemá moc času jeden na druhého. Tomáš už nejezdí na motorce, naopak si dělá kurz osobního asistenta, aby se mohl o dceru starat na plný úvazek. Oba se maximálně přizpůsobují potřebám malé Aninky.

Přání rodiny

Anna miluje staré věci, oba se shodli, že největší pomoc by pro ně byla bezbariérová koupelna. Také by chtěli sjednotit výšku podlah, která je zejména v přízemí různá, aby se zde dalo pohybovat na vozíčku.

Autor: TV Prima

Jak to vidí designéři

Proměna to byla jedna z nejtěžších a nejnáročnějších. Nápad, co s tím uděláme, jsme měli skoro hned, ale příprava a vlastní realizace byla nesmírně náročná. Do poslední chvíle nebylo jasné, zda to stihneme. Velké výškové rozdíly podlah k vyrovnání, náročná velká koupelna, která po odkrytí stála na nezpevněném podkladu, rozvody elektro v žalostném stavu, které jsme museli kompletně předělat. Stavba musela nasadit své síly 24 hodin denně, aby se vše zdařilo. Tento úkol se také ukázal jako neřešitelný v časovém rozpětí pěti dnů. Proto jsme přistoupili k nestandardnímu řešení a velký výškový rozdíl cca 5 cm jsme vyřešili betonem v předstihu," komentují náročnost této proměny Andrea a Marek.

Autor: TV Prima

Styl proměny bychom nazvali moderním venkovem – respekt ke stávajícímu, a přesto zcela současný. V obývacím pokoji s kuchyní byla určující stávající pec, která v prostoru zůstala, a my se museli výběrem materiálů přizpůsobit. Zvolili jsme podlahu s rustikálním dřevodekorem, kuchyni s tmavě zlatavým nádechem, který barevně krásně ladil s pecí. Mosazné nazlátlé detaily jsme propsali i na kazety dveří a kliky, svítidla a úchytky. Tento materiál působí příjemně staromilsky. Hodně dominantní je zde zlaté topné těleso. Starý nábytek jsme tentokrát nevyužili a kompletně ho nahradili novými kousky,“ doplňují.

Více uvidíte v premiérovém díle Jak se staví sen již tento pátek 20. ledna ve 22.00 na Primě.