Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Marek Wollner odchází z České televize! Po aféře se stížností na obtěžování a šikanu

Autor: ČTK, simao - 
13. ledna 2023
12:27

Marek Wollner odchází z České televize, uvedla ČT na Twitteru. A to na základě vzájemné dohody. ČT šéfredaktora reportážní publicistiky Wollnera označila za jednoho z nejlepších novinářů v zemi. Wollner měl na starost pořad Reportéři ČT – z jeho vedení i vysílání však byl stažen kvůli prošetřování údajného obtěžování a šikany.

„Marek Wollner odchází z České televize. Tento krok je výsledkem vzájemné dohody, náročné pro obě strany,“ uvedla ČT v prohlášení.

„Česká televize považuje Marka Wollnera za jednoho z nejlepších novinářů v zemi, který za 17 let svého působení v redakci Zpravodajství odvedl mimořádnou práci v oblasti investigativní žurnalistiky. Především díky němu se Reportéři ČT stali respektovaným pořadem,“ píše se dále v prohlášení ČT.

Wollnera obvinila loni v listopadu zaměstnankyně ČT ze sexuálního obtěžování a šikany. Generální ředitel ČT Petr Dvořák poté vytvořil interní vyšetřovací komisi složenou z odborníků na právo, personalistiku a řešení stížností, která vyslechla tři desítky zaměstnanců a externích spolupracovníků. Komise vypracovala písemnou zprávu, která je důvěrná.

Wollner byl do prošetření stížnosti postavený tzv. na překážky v práci, nepodílel se na moderování pořadu Reportéři ČT, na jeho přípravě ani řízení redakce. Vedením redakce publicistiky byl pověřený kreativní producent publicistiky Jiří Vondráček.

„Náročnosti příprav takového pořadu odpovídají i nároky kladené na jeho autory. V tomto ohledu může Česká televize rozumět tomu, že při práci na pořadu vznikají přirozeně také vypjaté situace,“ uvedla dnes ČT.

„Je povinností České televize vytvářet pro všechny své zaměstnance takové prostředí, které je důstojné a ve kterém se cítí dobře. Jakkoli nic nenaznačuje tomu, že by došlo ze strany Marka Wollnera k jednání, jež by neslo znaky trestného činu, vnímají v tuto chvíli obě strany ukončení spolupráce jako krok, který napomůže stabilizovat situaci v redakci a zastaví poškozování dobrého jména ČT,“ píše ČT v prohlášení.

„Investigativní i aktuální publicistice se Česká televize bude s maximálním úsilím věnovat i dál a naváže na to nejlepší, co Marek v redakcích Reportérů, Černých ovcích nebo v pořadu Bilance vytvořil,“ uzavírá ČT.

Jednou jsi nahoře, jednou dole...

Komise, jejíž členové jsou vázáni mlčenlivostí a její složení nebylo zveřejněné, se měla rovněž zabývat nevhodným chováním moderátorky pořadu 168 hodin Nory Fridrichové vůči podřízeným. Z toho ji podle médií obvinil Wollner v reakci na to, že Fridrichová dala podnět k jeho vyšetřování komisí.

„Jednou jsi dole, jednou nahoře. Já jsem už pár týdnů dole, dlouho jsem čekal, že to při riziku mého povolání přijde, jen jsem nevěděl jak. No, tak nějak blbě. Ale věřím, že není všem dnům konec. Díky všem za podporu,“ uvedl Wollner na Twitteru 4. ledna.

Video  Seriálové novinky v první polovině tohoto roku  - Česká televize
Video se připravuje ...

mim33 ( 14. ledna 2023 15:41 )

Pěkný souhrn patnáctiletého řádění tohoto narcistického šmejda:
shorturl.at/ELMT0
Mimochodem, Dvořák, který je podobný typ jako Wollner, není od toho, aby určoval, jestli se stal trestný čin. Všichni ti psychicky poškození by měli Wollnera hnát k trestní zodpovědnosti. A všichni v ČT, co o Wollnerově jednání věděli a kryli to, by měli být stíháni také.

mim33 ( 14. ledna 2023 02:49 )

Byl by to vhodný nástupce Dominika Ferriho, třeba ho vezmou v TOP 09.

mim33 ( 14. ledna 2023 01:48 )

Takže je schopen všeho a jen tak se neztratí. Co třeba začít v další kariéře dělat politiku otevřeně místo skrytě?

mim33 ( 14. ledna 2023 01:40 )

Takže na něj nasadila vládní skvadra mňoukající redaktorky a zbavili se ho přesně v den voleb, kdy končí. Perfektní konspirace. Ale nebojte, žaludek má Wollner silný a k tomu hroší kůži.

gabreta ( 13. ledna 2023 22:32 )

Velmi dobrej žák Josepha Goebbelse!!

Zobrazit celou diskusi