Lisa Marie se narodila 1. února 1968 tehdejšímu králi rock’n’rollu Elvisi Presleymu a jeho manželce Priscille. Na svět přišla na den přesně devět měsíců po jejich svatbě. V jejích 4 letech se rodiče rozvedli a Lisa Marie zůstala se svou matkou v Los Angeles v Kalifornii. Svého otce ale pravidelně navštěvovala v Gracelandu v Tennessee.

Když jí bylo 9 let, populární zpěvák zemřel. Lisa Marie se tak rázem stala, společně se svou babičkou a dědou z otcovy strany, dědičkou obrovského majetku, který po sobě Elvis zanechal. Po jejich smrti zdědila zcela vše. Dědictví se pak odhadovalo až na 100 milionů dolarů. V roce 2004 ale 85 procent otcova majetku prodala.

Otčím ji sexuálně znežíval

Se začínající pubertou, zhruba v 11 letech se zúčastnila svého prvního rockového koncertu, kde se setkala s kapelou Queen, a Freddiemu Mercurymu osobně předala šátek po tátovi. Bezstarostné mládí skončilo ve chvíli, kdy si její matka Priscilla našla nového partnera Michaela Edwardse. Lisa Marie totiž vypověděla, že ji herec opakovaně sexuálně zneužíval, a to od jejích 12 do 15 let. Edwards se měl pokaždé vkrást do jejího pokoje opilý.

Ve 20 letech se pak vdala za muzikanta Dannyho Keougha, se kterým měla dvě děti. Dceru Riley (33) a syna Benjamina, který v sedmadvaceti letech spáchal sebevraždu. Manželství vydrželo pouhých 6 let.

Manželství s Michaelem Jacksonem 

Jen dvacet dní po rozvodu s Keoughem Presleyová už kráčela k oltáři s králem popu Michaelem Jacksonem. Seznámili se už v jejím dětství, ale spřízněnými dušemi se stali až kolem roku 1992. V té době čelil Jackson několika obviněním ze sexuálního zneužívání dětí a Lisa Marie mu stála celou dobu po boku. Věřila mu, psychicky ho podporovala. Dokonce ho donutila jít na léčení kvůli jeho závislosti na lécích. „Věřím, že neudělal nic špatného, a je obviněn neprávem. Ano, zamilovala jsem se do něj. Chtěla jsem ho zachránit. Cítila jsem, že to dokážu,“ vysvětlovala tehdy.

O dva roky později Lisa Marie požádala o rozvod kvůli nesmiřitelným rozdílům. Jacksonova vizážistka později uvedla, že zpěvák chtěl o rozvod požádat už dřív než jeho manželka, už měl dokonce připravené nutné dokumenty k tomu, ale žádost nakonec stáhnul po prosbách Presleyové, ať to nedělá. Následující den byl v šoku, když zjistil, že o rozvod oficiální cestou, nakonec požádala sama Lisa Marie.  

Svatba s Nicolasem Cagem

Poté se dcera slavného zpěváka Elvise Presleyho vdala ještě dvakrát. Nejdříve byla zasnoubená s muzikantem Johnem Oszajcem, ale když na párty potkala hollywoodského herce Nicolase Cage, zásnuby zrušila a provdala se za Cage. Brali se v srpnu 2002 a v listopadu téhož roku už herec požádal o rozvod.

V roce 2006 se pak Presleyová vdala po čtvrté za Michaela Lockwooda, svého kytaristu, producenta a také manažera. Její první manžel jim byl na svatbě za svědka. Lisa Marie pak ještě porodila dvojčata – dívky Harper Vivienne Ann a Finley Aaron Love (14). Po deseti letech manželství Lisa Marie požádala o rozvod a u soudu uvedla, že v manželově počítači našla stovky fotografií a videí s dětskou pornografií. Manželé byli konečně rozvedeni v roce 2021.

Ve svém životě se Lisa Marie věnovala naplno hudbě, jako zpěvačka vydala mnoho alb. Celý život také podporovala charitu a mnoho let byla členkou Scientologické církve. Zemřela na zástavu srdce ve čtvrtek 12. ledna 2023.

Fotogalerie
49 fotografií