V pátek bude od západu přes naše území postupovat další frontální systém. Proto i páteční počasí přinese hodně oblačnosti a srážek. Zpočátku bude sněžit pouze na vrcholcích hor, postupně se bude hranice sněžení snižovat do nadmořské výšky 800 m. Nejvíce sněhu napadne na vrcholcích Krkonoš - 5 až 10 cm. Jinak bude pátek ve znamení velké oblačnosti - zataženo až oblačno, na většině území musíme počítat s občasným deštěm nebo přeháňkami. Odpolední teploty budou opět vysoko - mezi 6 až 10 °C, pocitově 4 až 8 °C.

Sledujte počasí na radaru Blesku

Z víkendu bude méně oblačnosti v sobotu

Také nejvyšší víkendové teploty budou stoupat vysoko. V sobotu se můžeme místy těšit i na polojasnou oblohu. V sobotu bude oblačno až polojasno, ojediněle déšť nebo přeháňky, na horách srážky sněhové. Později odpoledne a večer od západu přibývání oblačnosti a postupně déšť. Noční teploty 4 až 0 °C. Denní teploty 4 až 8 °C. Odpoledne bude zesilovat vítr, jeho rychlost se v nárazech bude zastavovat až na 70 km/h.

V neděli bude zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky, na horách sněhové. Postupně bude hranice sněžení klesat do cca 700 m nad mořem. Noční teploty 4 až 0 °C. Denní teploty 6 až 10 °C, ale pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý vítr. V nárazech bude dosahovat rychlosti na horách až kolem 70 km/h.

Od pondělí budeme skloňovat ochlazování

Hned od pondělí půjdou teploty dolů a sněhové vločky se začnou postupně vyskytovat už od středních poloh. Ranní teploty budou klesat pod bod mrazu, tvořit se tak bude místy náledí. V pondělí bude oblačno, ojediněle déšť nebo přeháňky, od středních poloh většinou srážky sněhové. Noční teploty 3 až -1 °C. Denní teploty 2 až 6 °C. V úterý bude oblačno, místy déšť nebo přeháňky, od středních poloh většinou srážky sněhové. Noční teploty 0 až -4 °C. Denní teploty 0 až 4 °C. Ve středu bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky, od středních poloh většinou srážky sněhové. Noční teploty 0 až -4 °C. Denní teploty 0 až 4 °C.

Klady teplého ledna

Letošní lednové počasí bylo doposud výrazně teplotně nadprůměrné. Mezi klady „jarního“ ledna patří ekonomická úspora za topení a za ošetření silnic silničáři. Počasí nám umožňuje více času trávit venku - více se hýbeme, což je dobré pro naši kondičku, ale i pro psychickou pohodu. Při procházkách se psy se na chodnících ve městech nesetkáváme se solí. Díky přechodům jednotlivých frontálních systémů a srážkám jsou dobré rozptylové podmínky.

Video
Video se připravuje ...

Změna počasí zaskočila řidiče na jižní Moravě: U Rosic skončil osobák na střeše. Policie ČR

Fotogalerie
28 fotografií