Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Řidička na dálnici D10 zastavila u nehody: Další auto ji srazilo! Chtěla pomoct, sama zemřela...

Autor: ČTK, inf - 
12. ledna 2023
11:02

Na dálnici D10 na Mladoboleslavsku ve čtvrtek ráno havarovalo na zledovatělé vozovce větší množství aut. Ženu, která zastavila před dopravní nehodou a v reflexní vestě vystoupila ze svého vozu, srazilo jiné auto. Utrpěla vážná zranění a na místě zemřela. Dálnice byla v obou směrech uzavřená.

Tragické následky měla jedna z nehod, která se stala ve směru na Liberec. „Žena vystoupila z vozu a zastavila před dopravní nehodou, která se stala před ní. Měla na sobě reflexní vestu a zřejmě se šla zeptat osádky, zda něco nepotřebuje. Tuto ženu srazil další projíždějící řidič. Měla velmi závažná poranění a přímo na místě zemřela,“ uvedla mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Záchranáři podle mluvčí Moniky Novákové zasahovali u ženy bez známek života, která byla nalezena mimo vozidlo. „Byl tam také středně těžce zraněný muž, kterého jsme letecky transportovali do liberecké nemocnice,“ dodala Nováková.

Kvůli vyšetřování smrtelné nehody byla dálnice ve směru na Liberec dopoledne uzavřena, policie na místo vyslala dokumentační skupinu s drony a vyšetřovatele. Provoz na Liberec se podle Suchánkové podařilo částečně obnovit kolem 10:15, kdy tudy začala auta jezdit levým jízdním pruhem.

Na dálnici se vytvořily kolony, v nichž zůstalo stát i několik autobusů. „Autobusy odkláníme mimo dálnici. Bohužel zde již uvízlo několik spojů směřujících do Libereckého kraje,“ uvedla na twitteru Pražská integrovaná doprava.

Dopravní nehody od čtvrtečního rána komplikují provoz na mnoha silnicích i dálnicích. Havárie si vyžádaly několik zraněných.

Video  Hromadná dopravní nehoda na dálnici D10  - aktu.cz
Video se připravuje ...

sidneyfoster ( 13. ledna 2023 04:23 )

Proč je tam kolonka nepřizpůsobeni rychlosti stavu vozovky dvakrát ?

brano34 ( 13. ledna 2023 00:47 )

A špatné počasí ČR jen tak neopustí. Řidiči trpící na tlak, revma, na srdce a cévy a všichni se zdravotními problémy ať raději zůstanou doma. Budou se tzv."čerti ženit", tak ať je havárií s následkem smrti co nejméně. Díky!

doktormediciny ( 12. ledna 2023 18:57 )

To snad ne, ale s rozvahou..

JaNat ( 12. ledna 2023 18:55 )

Je

bizon_pepa ( 12. ledna 2023 13:02 )

Hlavně platí, že když chce pomoct, tak musíš dát pozor především sám na sebe. Ale jinak hodně smutná záležitost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání