Tahle tvář za volantem „audiny“ nebyla kontrolující policejní hlídce v Polance nad Odrou neznámá. Věděli, že seniora, který se k nim blížil, jejich kolegové dříve už dvakrát zastavili a pokaždé „nadýchal“. Ani tentokrát nebyl střízlivý a tak není divu, že před hlídkou dupl na plyn.

Video
Video se připravuje ...

Policie v Ostravě naháněla opilého seniora (68), který ujížděl až 200 km/h. PČR

Rozparáděný penzista se snažil policejní vůz setřást prudkým odbočením do jedné z uliček a zamířil na Ostravu-Porubu. „Poté sjel na nájezd na dálnici D1 směrem na Brno. Po dálnici jel rychlostí mnohdy přesahující 200 km/h,“ popsala policistka Eva Michalíková.

Zase chlastal

Z dálnice pirát vjel do Studénky, kde se otočil na kruháči a opět se vydal na dálnici, tentokrát zpět na Ostravu. „To už ale byli policisté nachystaní. Hlídky dostaly během okamžiku řidiče do tzv. smyčky,“ uvedla policistka. Řidiči nezbývalo než zastavit.

Důvodů k úprku měl pirát-senior několik. Jen den předtím policistům zastavil a nadýchal dvě promile! Dostal předvolání na stanici a další jízda mu byla zakázána. Už tehdy jel bez řidičáku, o ten přišel před půl rokem, opět kvůli chlastu. Po honičce pak nadýchal 0,5 promile.

Šílenému seniorovi bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až tři roky za mřížemi.

Fotogalerie
3 fotografie