Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nejnovější rozhovor s princem Harrym: Křivdy od Williama, nenávist k maceše Camille!

/
  • Harry si nebral servítky ani v nejnovějším interview.
    Aktualizováno - 10. ledna 2023 ● 10:08
    9. ledna 2023 ● 12:15

    Dalo se čekat, že další rozhovor prince Harryho (38) bude plný nejrůznějších nařčení, fňukání a spekulací. Rusovlasý vévoda ze Sussexu však posunul laťku ještě o kousek níž. V hodinovém interview napadal své bližní a některá jeho prohlášení byla už silně na hraně...

    Pojďme si společně projet všechna šokující prohlášení, která princ Harry v rozhovoru s moderátorem Andersonem Cooperem (55) v pořadu 60 Minutes uvedl... a která poslouží jistě jako skvělé lákadlo pro všechny potenciální čtenáře princovy co nevidět vydané knihy nazvané Spare, tedy Náhradník.

  • 1.

    Fingovaná smrt

    Princ Harry prozradil, že on a jeho starší bratr princ William (40) byli jednu dobu přesvědčeni, že jejich matka, princezna Diana (†36), nezemřela. Často spolu mluvili o teorii, že autonehodu v Paříži v roce 1997 jenom fingovala. „Dlouhou dobu jsem odmítal přijmout, že byla... byla pryč,“ svěřil se Harry. „Zčásti jsem věřil tomu, že by nám to přece nikdy neudělala, ale zčásti jsem si říkal, že je to možná součástí nějakého většího  plánu...“

     

    „Věřil jsem, že na nějakou dobu zmizela, a pak že nám zavolá a že se k ní zase přidáme.“ Tuto naději v sobě udržoval prý po „mnoho, mnoho let“. „Obrovské množství naděje“, že se jeho matka jednoho dne vrátí a bude se svými dětmi, nakonec sám zavrhl poté,  co požádal, aby mu byl umožněn přístup k policejní složce o její smrti. Ta obsahovala detailní obrázky z místa její havárie, které když si Harry prostudoval, pochopil, že něco takového Diana skutečně přežít nemohla.

  • 2.

    Drogy jako útěcha

    Po tragické smrti své matky propadl princ Harry užívání psychedelických drog – údajně mu pomohly vypořádat se s „žalem a traumatem“, které cítil. Ayahuasca a magické houby se pro něj staly všemocným „lékem“. Užívání psychedelik u něj „odstranilo myšlenku, že musí být smutný, aby dokázal, že mu chybí jeho matka“.

     

    „Nikdy bych ale lidem nedoporučoval, aby to dělali rekreačně,“ zdůraznil Harry během hodinového rozhovoru. „Ale když to děláte se správnými lidmi, pokud trpíte velkým množstvím ztrát, smutku nebo traumatu, pak tyto věci fungují jako lék. Myslel jsem si, že musím brečet, abych matce dokázal, že mi chybí. Ale ve skutečnosti by chtěla jediné, abych byl šťastný.“

  • 3.

    Zlá macecha

    Podle Harryho, který ve své knize také odhaluje, že on a William „prosili“ svého otce, krále Karla III. (74), aby si svou partnerku Camillu (75) nebral za manželku. Tušil totiž, že její touha změnit svůj veřejný obraz učiní jeho macechu „nebezpečnou“. Princ navíc obvinil svou nevlastní matku z „obchodování s informacemi“ s tiskem ve snaze získat o sobě více pozitivních ohlasů – a byla prý ochotná jít přes mrtvoly.

     

    S odkazem na rozhovor z roku 1995, ve kterém princezna Diana hovořila o Camille jako o „třetí osobě v jejím manželství“, Harry dodal, že toto přiznání proměnilo dnešní královnu-manželku v očích celého světa v „padoucha“. „Proto potřebovala rehabilitovat svou image,“ má jasno. A média jí podle Harryho vyšla v touze po skandálních odhaleních vstříc. „Na obou stranách byla otevřená ochota obchodovat s informacemi.“

     

    Mimochodem, jak v britských médiích nyní trefně podotýkají, je zvláštní, že jeho vztah s Camillou do doby, než se dal dohromady s Meghan Markleovou (41), působil zcela normálně a žádná zlá krev mezi nimi cítit nebyla...

  • 4.

    Láska k bratrovi

    „Můj bratr a já se milujeme. Hluboce ho miluji. Mezi námi dvěma bylo hodně bolesti, zvláště posledních šest let. Ale nic z toho, co jsem ve své knize napsal, nic z toho, co jsem uvedl, nemá a nikdy nemělo za cíl ublížit mé rodině,“ pronesl pohnutě Harry. Kniha má ale poskytovat úplný obraz dob jejich dospívání a také vyvrací zažitou představu, že bratrský vztah nějakým způsobem zničila jeho žena.

     

    Přestože Harry přiznal, že se svým bratrem i otcem „už nějakou dobu“ není v kontaktu – nejenom že si nevolají, ale ani nepíšou, řekl, že se těší, až mezi nimi opět zavládne mír. Když byl Harry dotázán, zda lze „roztržku v plném rozsahu“, jak ji nazývá ve své knize, vyléčit, odpověděl, že ano. „Míč je na jejich straně,“ krčil rameny Harry. „Je třeba vést konstruktivní rozhovor, takový, který se může odehrát v soukromí, který nikdo nevynese ven.“ To, že všechna tato interview, dokumenty a knihy rodinné pohodě moc nepřidají, si zřejmě neuvědomuje.

  • 5.

    Velká křivda

    Princ Harry tvrdí, že „nebyl pozván“, aby cestoval letadlem do Balmoral s Williamem a dalšími členy královské rodiny, aby se rozloučil s královnou Alžbětou II. (†96) před její smrtí v září 2022. Harry uvedl, že když mu bylo řečeno, že královna je vážně nemocná, pod lékařským dohledem a pravděpodobně umírá, kontaktoval Williama, aby byl co nejdříve v letadle a mohl ještě stanout po jejím boku. 

     

    „Zeptal jsem se svého bratra, řekl jsem: ‚Jak to plánuješ, jak se tam s Kate dostáváte?‘ A pak o pár hodin později všichni členové rodiny, kteří žijí v oblasti Windsor a Ascot, společně skákali do letadla, letadla s 12, 14 možná 16 sedadly. Já ale nebyl pozvaný,“ posteskl si Harry. Na SMSku mu totiž William neodpověděl. Než pak Harry sám, po vlastní ose dorazil na Balmoral, královna zemřela.

     

    Vévoda ze Sussexu ale opět zapomíná dodat, že byl zrovna se svou manželkou Meghan Markleovou na řadě charitativních akcí ve Spojeném království, aktuálně cestovali po zemi, nebyli tudíž v oblasti Windsor a Ascot, odkud vyráželo speciální letadlo se členy královské rodiny. A to, že na něj nechtěli čekat, nejspíš nikoho nepřekvapuje... Harry poté dorazil do skotského sídla vladařky v Aberdeenshire ve Skotsku až dvě hodiny po jejím odchodu na věčnost.

  • 6.

    Královské tituly

    Harry řekl, že on a Meghan se nikdy nevzdají svých titulů. Byť v lednu 2020 Harry a Meghan oznámili, že ustoupí jako starší členové královské rodiny, a o tři měsíce později se přestěhovali do Kalifornie, kde si žijí svůj americký sen v touze po normálním životě obyčejných lidí, titulů vévody a vévodkyně ze Sussexu se vzdát nehodlají. „Vždyť jaký by to byl rozdíl?“ podivil se v rozhovoru. Jeho snahy vymanit se ze zlaté klece Buckinghamského paláce údajně nikdy k ničemu nevedly. „Pokaždé, když jsem se o to pokoušel soukromě, došlo k instruktážím, únikům a šíření historek proti mně a mé ženě. Víte, rodinné heslo je ‚nikdy si nestěžujte, nikdy nevysvětlujte‘. Ale je to jen motto.“

     

    Kromě toho uvedl tolikrát omílanou tezi, že neustálá kritika a tlak společnosti ho vedly k obavám, že se historie bude opakovat. Bál jsem se, hodně jsem se bál, že konečný výsledek, skutečnost, že jsem ve 12 letech ztratil maminku, se bude opakovat. Že se mé ženě může snadno něco přihodit,“ stýskal si mladík, jenž ve snaze žít za velkou louží ve světě bez záře reflektorů poskytuje jeden rozhovor za druhým.

  • 7.

    Galerie

    Na záběry z neméně šokujícího dokumentu nazvaného Harry & Meghan se můžete podívat do naší galerie.

    Video
    Video se připravuje ...

    Forejt o novém dokumentu Netflixu o Harrym a Meghan: Ničí rodinná pouta na generaci dopředu. Petr Macek

    Fotogalerie
    115 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 18

Milla: Neřekl jak něco cítí,jwn lže jako vždy.Vy fekt "cítíte" že někdo donáší tisku?To musíte vědět .Navíc-račte hádat vy milovníku lhářů kdo jsou jediní usvědčení donašeči tisku z královské rodiny?No jasně,Harry a Meghan.

(13. 01. 2023 03:36)

Milla: Pološílený jste leda vy a ne to království.Jestli jste si nevšiml tak článek rozebírá Harryho zcela šílené interview.

(13. 01. 2023 03:32)

Uživatel_5618929: Kdyby řekl pravdu, nebylo by to tak zajimavý a nekáplo by z toho tolik. Když přidá na intenzitě, stoupne atraktivita. A něco za ty prachy nadrásat museli. A že ty jejich veledíla budou pravda sama, bylo patrný z toho, jak se po královnině pohřbu snažili do výsledku ještě narychlo zasahovat. Možná by si Harry měl všechny svoje výroky někam zaznamenávat, když si je nepamatuje, vyhne se tím trapným momentům, kdy pokaždý vykládá něco jinýho.

(10. 01. 2023 18:54)

ivana kollerova: skvele popsane

(10. 01. 2023 18:39)

amba: že vás baví se pořád sr... do Harryho není nikdo jiný v tom pološíleném království

(10. 01. 2023 15:22)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy