Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vystrašený Putin si na Štědrý den objednal soukromou mši: Bojí se atentátu?!

Autor: štt - 
8. ledna 2023
05:00

Kreml si na Vánoce zamluvil jednu z nejcennějších moskevských památek. Prezident Putin (70) chtěl totiž půlnoční mši strávit o samotě. Chrám Zvěstování navštěvovali všichni ruští carové ve chvíli, když se chtěli zpovídat ze svých hříchů.

Již dlouho se spekuluje o duševním zdraví současného ruského prezidenta. Ví se, že Putin velice dbá o svou ochranu a zdraví. Celý internet se bavil, když byly zveřejněny fotky z jednání s francouzským protějškem Macronem. Oba muži se sešli u nesmyslně dlouhého stolu. Důvodem měl být strach ze smrtícího viru covid- 19.

Někteří komentátoři dlouho soudí, že Putin trpí stihomamem. Nyní se jejich teorie znovu potvrdila. Ruský představitel se nezúčastnil tradiční veřejné mše ve svém rodném Petrohradě.

Místo toho se rozhodl zůstat v Moskvě, napsal Daily Mail. Nemusel chodit nikam daleko. Chrám Zvěstování, známý též jako Blagoveščenskij sbor, je součástí Kremelské pevnosti. V bílé stavbě s pozlacenými věžičkami se nachází mnoho cenností.

Mše byla odsloužena před slavným ikonostasem, na jehož stavbě se měl podílet i Andrej Rublev. Novináři zachytili ruskou hlavu státu, jak se šourá rozlehlými chodbami starobylého kostela. K oltáři jej doprovodila jen skupinka bodyguardů.

Sedmdesátiletý Putin na veřejnosti často vystupuje sám a o jeho soukromí se toho moc neví. Dle některých zdrojů má rodinu se svou mladší milenkou Alinou Kabajevovou, bývalou olympioničkou v gymnastice.

22:23
19. 4. 2024

Vážení čtenáři, se zpravodajstvím z války na Ukrajině dnes končíme. Přihlásíme se opět v sobotu ráno, dobrou noc.

21:51
19. 4. 2024

Ruské rakety v přístavu Pivdennyj v Oděse zasáhly dva terminály specializované na zemědělskou produkci, z nichž jeden patří známé singapurské firmě Delta Wilmar. Ta na Ukrajině podniká od roku 2004, od té doby zde investovala více než 300 milionů dolarů a vytvořila okolo tisícovky pracovních míst.

21:13
19. 4. 2024

Česko vydá na Ukrajinu Timura Treťjakova odsouzeného na 22 let vězení za nájemnou vraždu řidiče Sazky a za pokus o vraždu arménského podnikatele. Televizi Nova to potvrdil mluvčí ministerstva spravedlnosti Vladimír Řepka. Nova uvedla, že Treťjakov by se mohl na Ukrajině zapojit do bojů při obraně proti ruské agresi. Kdy muž z Česka odjede, záleží podle televize na tom, kdy pro něj Ukrajina pošle eskortu.

Treťjakov se podle pravomocného rozsudku vydal v listopadu 2007 vraždit na pražské Vinohrady. Dostal zakázku, aby tam zlikvidoval podnikatele, který jezdil v luxusním voze bentley. Shodou okolností tehdy na daném místě zastavil s jiným autem téže značky řidič ředitele společnosti Sazka. Treťjakov šoféra zastřelil. O dva týdny dříve navíc Treťjakov napadl na Václavském náměstí arménského podnikatele, kterého devětkrát bodl nožem. Napadenému cizinci zachránila život včasná operace.

Zobrazit celý online

Video  Vladimir Putin si na Štědrý den objednal soukromou mši.  - Twitter
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa