Hlavní řeč pronesl herec Rostislav Marek. „Byla racionální, empatická, přátelská, lidská. Také pokorná a hrdá. Dokázala od života brát a také ho předávat. Vytvořila 220 rolí. Poslední byla v roce 2014 Irma Gabrhelová v Žítkovských bohyních,“ uvedl Marek.

Herečka režírovala i ochotnické divadlo ve Vizovicích.Bolek Polívka tvrdí, že jej „Matalka“ dovedla na JAMU. Matalová, Matalová, bez ní bych nebyl u divadla,“ zaznělo. Herečka hrála i v několika filmech. Mimo jiné ve snímku Il giovane MussoliniAntoniem Banderasem.

I když upadl na schodech a pochroumal si před třemi dny koleno, z Prahy přijel Miloš Mejzlík (71). „Ve Zlíně jsme spolu hráli sedm let. Byli jsme si velmi blízcí a stýkali se stále. Jezdila ke mně na chalupu. Z jejího odchodu je mi moc smutno, ale chce se mi teď stále smát. Vzpomínám na naše zážitky - a těch bylo. Měla zvláštní sarkastický humor a dovedla si dělat legraci sama ze sebe. A i když měla léta, mladí, které vyučovala, ji měli rádi. A v její profesi pokračuje v Plzni vnuk Matyáš Darnady,“ konstatoval.

VIDEO: Vlastimil Harapes na pohřbu Ireny Greifové: Byla to ostrá ženská…

Video
Video se připravuje ...

Vlastimil Harapes na pohřbu Ireny Greifové: Byla to ostrá ženská... Hana Hoschlová, Lukáš Červený

Fotogalerie
29 fotografií