Ještě se královská rodina ani neoklepala z kontroverzního dokumentu Harry a Meghan a princ Harry už pro ně chystá další překvapení ve formě nové knihy Spare (Náhradník). Ta má vyjít příští týden a vévoda ze Sussexu se v ní ostře pouští nejen do bratra Williama a jeho ženy  Kate, ale také svého otce.

Nová kniha se teď propírá na všech kontinentech a televizní stanice po částech vypouští úryvky z interview, které Harry poskytl. A v nich si ale kupodivu stýská, že mu rodina chybí. „Nikdy to takhle nemuselo být. Ty úniky informací a manipulace. Chci svou rodinu, ne instituci. Chci svého otce zpátky. Chci svého bratra zpátky. Ale z jejich strany nebyla nikdy vynaložena snaha o to, aby se vztahy napravily,“ sdělil novináři Tomovi Bradymu v ukázce z BBC News.

V jiném pořadu CBS 60 minutes u moderátora Andersona Coopera se ale zase do královské rodiny obouvá. Harry přiznal, že pokaždé, když se pokoušel řešit rodinné spory v soukromí, konaly se v paláci porady, z nichž unikaly informace proti jeho rodině.

Rodinné motto zní ´Nikdy si nestěžujte, nikdy nevysvětlujte´. Buckinghamský palác krmí tazatele informacemi, aby měli příběhy. Takže když posledních šest let tvrdili, že nemohou vydat prohlášení, aby nás ochránili, a přitom to dělají pro jiné členy rodiny, tak se z mlčení stává tak trochu zrada,“ přiznal vévoda ze Sussexu.

Takové výroky mu k usmíření s rodinou nepomohou. Už teď se podle Buckinghamského paláce král Karel III. a princ William rozhodli kontroverzní dokument Harry a Meghan a další útoky na královskou rodinu ignorovat a nemají v úmyslu činit žádné kroky k jejich usmíření s Harrym. A přitom on čeká jejich omluvu.

Video
Video se připravuje ...

Třaskavý dokument Harry a Meghan: další ukázky, další bouře Netflix, The Duke and Duchess of Sussex, idh

Fotogalerie
29 fotografií